|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
Arkadaşları:0
|
![]() SEVGİSİZ SEVGİLER Ne kadar kolaydır "Seni Seviyorum"u söyleyebilmek.. Ne kadar kolaydır karşımızdakinin gözlerinin ta derinliklerine bakarken bu sözü fısıldayıvermek. Ne kadar kolaydır karşımızdakini sevgimize inandırıvermek. Ne kadar kolaydır birşeylerin tıkandığı yerde "bu olmadı, bende şansımı başka sevgililerde denerim" diyebilmek. Seni Seviyorum................. Aramızda kaç kişi bu sözü söylerken inanarak söylüyor? Aramızda kaç kişi sevgiyi en gerçek ve en yalın haliyle duyumsuyor yüreğinde? Aramızda kaç kişi sevgisinin üzerinde menfaat tohumlarının yeşermesine izin vermeden sevmeyi becerebiliyor? Aramızda kaç kişi sevgisi uğruna, almadan vermeyi erdem sayıyor? Aramızda kaç kişi sevgisini tek bir kadına/erkeğe yoğunlaştırıp, "biri giderse diğeriyle idare ederim" zafiyetine düşmeden besleyebiliyor? Bizler sevmeyi yanlış öğrendik. Yanlış benimsedik. Sevmek; sadece sevgiliyle yatakta geçirilen birkaç saat demek değildir. Sevmek; sadece "işte yatak dışında da birlikteyiz" deyip, sağda solda gezinmek demek değildir. Sevmek; sadece sevgiliyi koluna takıp, çevreye caka satmak demek değildir. Sevmek; sadece patlamış mısır yiyerek ya da elele tutuşarak film seyretmek değildir. Sevmek; otomatiğe bindirilmişçesine sadece hafta içi, sadece hafta sonu, sadece belli saatlerde buluşmak değildir. Sevmek; "seviyorsa beni bırakıp gitmez, giderse zaten sevmiyordur" felsefesini savunarak sevgiyi kendi kaderine terketmek demek değildir. Sevmek; "O bana nasıl davranırsa, ben de ona öyle davranırım" demek de değildir. Sevgide yalan olmaz, rutin olmaz, menfaat olmaz, ihanet olmaz. Sevmek; bazen hiç sebepsiz, sırf sesini duymak için aramaktır. Sevmek; gecenin bir yarısında uyanıp "Seni Çok Seviyorum" mesajı yollayabilmektir. Sevmek; hiç beklemediği bir anda, hiç birşey demeden sarılabilmek, saçlarını okşayabilmektir. Sevmek; zor anında yanında olduğunu hissettirebilmektir. Sevmek; sıkıntılı zamanlarda sözle değil, özle destek olabilmektir. Sevmek; kaybetmemek için kıyasıya mücadele edebilmektir. Sevmek; "tekrar tekrar ne gereği var ki" diye düşünmeden defalarca " Seni Seviyorum" diyebilmektir. Sevmek; arabayı birden durdurup, köşedeki çiçekçiden bir çiçek alıp verebilmektir. Sevmek; hiç gereği yokken bile ona küçücükte olsa bir şey almak, onu sevindirmek isteğidir. Sevmek; alışkanlıklardan seve seve vazgeçebilmektir. Sevmek; sevgisi uğruna her şeyi ayaklar altına alabilecek yüreği taşıyabilmektir. Sevmek; sevgisi uğruna her şeyi ayaklar altına alarak, size koşan sevgiliye yüreğinizi açabilmektir. Sevmek; koşullar ne olursa olsun, bir dilim ekmeği, bir meteliği paylaşabilmektir. Sevmek; merak etmek, merak edildiğini bilmek istemektir. Sevmek; özlemek, özlendiğini duymak istemektir. Sevmek; başkalarına bakmak, başka birilerini düşünmek, başkalarıyla da gönül eğlendirmek düşüncesinin içinden gelmemesidir. Böyle hissetmiyorsak, sevgimizi böyle yaşamıyorsak "seviyorum" demeyelim. Dünyada her şey bu denli kirlenmişken, bırakalım sevdalarımız temiz kalsın.
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
![]()
Gerçek anlamda düşünülürse ''Seni seviyorum '' demek aslında o kadar basit değildir, okadar kolay söyleyebilen insan bence manasını bilmiyordur
yazıda da anlatıldığı gibi manası çok geniş ve bir okadar da anlamlıdır tşk.
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
![]()
Her yağmur damlasında, sen düştün yüreğimin kaldırım taşlarına.
her güneş doğumunda da sen vardın.! en umulmadık zaman dilimlerinde adını yazdı kalemim; hece hece beynimin içine kazınmıştın adeta.. Okyanus mavisi derinliklerinde boğuldum. Dağ başı sessizliğini yaşadı ruhum, Hançer saplanırcasına yüreğimin köşe başına.! Sevgim çağlayan ırmaklar gibi dolup taştı. Umutların çiçeklerine, yine karlar yağdı bu gece. Zamansızlığın zamanımıydı bu yoksa bu; Zamansızlığın içinden gelen. Yoksa yalancı zamana mı aldandık? Buruk gülümseyişler de kaldı yaşanmış aşklar, Farkında bile olmadan tüketildi duyumsamalar. Boncuk misali dökülebilir şimdi göz yaşların gözlerinden. Zaman, hadi yine geç beni erişemediğim kuvvetinle. Tükenişlerimize öğrettiğin yerlerimize dokun yeniden.!
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
![]()
SEVDA DEDİĞİN
Sevda dediğin derin dipsiz bir kuyu Göz yaşıdır görünen bulanık suyu Tutmazsa elinden melun şeytanın soyu Çıkamazsın o kuyudan Belki birkaç yıl Belki de ömür boyu Uzatırsa elini asil melek soyu Hülyalara dalarsın uzun geceler boyu Konak olur dergah olur Derin dipsiz kuyu Süzülür berrak olur Buhar olur yok olur Görünen o gözyaşı suyu ABDULLAH KOYUNCU
Mesaj No:5 |
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
![]()
SIK YUM GÖZLERİNİ
ayıldın mı bu gece yarısı sarhoşluğundan aranma boşuna kaybetiğin benim mavisi uçmuş denizlerin tuzundayım şimdi dünya kaçkını yüreğim gözlerinin mavisine sığınmış açsan gözlerini döküleceğim SALİM D İYAP
Mesaj No:6 |
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
![]()
Sana hayatindaki sorunlar, süpheler veya korkularinla ilgili cözümler sunamam.
Ama seni dinleyebilirim ve beraber cevaplari arastirabiliriz. Gecmisini, acilarini ve hayal kirikliklarini degistiremem, ne de gelecekte olacaklari. Ama yardim etmek icin her zaman yaninda olabilirim. Ayaginin kaymasini engelleyemem. Ama düsmemen icin ve tutunman icin sana elimi uzatabilirim. Eglencelerin, zaferlerin, basarilarin ve mutlulugun benim degil. Ama bunlari nese icinde seninle paylasabilirim. Hayatta yapman icin aldigin kararlar benim degil, yargilarinda. Ama sana destek olabilir, cesaret verebilir, ve istediginde yardim edebilirim. Yollarimizin, degerlerimizin, ikimizin ayri düsmesini engelleyemem. Ama senin icin dua edebilirim, seninle konusabilir, ve seni bekleyebilirim. Kalbinin kirilmasini ve aci cekmeni önleyemem. Ama seninle birlikte aglayabilir, kirik parcalari toplamak ve yerine koymak icin yardim edebilirim. Sana kim oldugunu söyleyemem. Ama seni sevebilir ve dostun olabilirim.
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |