|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
![]() GÜN DÖNÜYOR DURMAKSIZIN Gün dönüyor durmaksızın Seneler geçiyor farkında mısın? Bu ateş düştüğü yeri nasıl da yakar... Kimi aynaya bakar bakar Kimi seyre durur gariban Yıkılır dünyalar İki göz bir araya gelebilse Kelimeler anlamını yitirse Olmayacak dua değil bu Birileri he dese Pencereme bu gece ay düşse...
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
![]()
beni bir rüzgarla an
turkuaz bir denizle ve unut bilinebilir olan ne varsa beni özle ay ışığı parlasın saçlarında sana bir rüzgar gönderiyorum kentlerin en karasından sana bir destan saçların dalgalansın kaç yüzyıl önceydi ki sana seni seviyorum demiştim babil'de asmalar henüz yeşermemişti firavunlar piramitleri tasarlamamıştı henüz halin lisanı üzerine sözler yazılmamıştı yaşlı bilgeler efsanelerdeydiler hala filozoflar aklın şehrine girmemişlerdi seni çok özlüyorum demiştin unutulmuş bir uygarlık kadar eskiydi bu söz önce söz vardı demiş eskiler önce söz vardı ve sözün içinde sen vardın süvariler ortaasyada göçebeydiler daha tarih senin dudaklarından dökülürdü sen öfkelenirdin insanlar savaşırdı sevinirdin barış olurdu özlerdin ben ülkemde güneşin battığı yere koşardım severdin, ben olurdum severdim, sen olurdun beni bir titreyişle an sana ben kalbimin terini verdim ruhumun titremelerini gözlerinin ışığı benimdir saçlarının rüzgarı benim adın aya yazılmış şiirdir uzayıp giden yollardır sözlerin gözlerin..ahh gözlerin şarkılarda kalan son çaredir beni bir bakışla an aşk dağa yürüdü şimdi kokun kaldı bir beni bir yağmurla an katmerli bir serinlikle sen gölgelere yakışmazsın güneşten korkma şimdi gelip güneşin battığı yerde o mavi ve sıcak gökyüzünü hançerleyeceğim haydi aç pencereni bak birazdan yağmur yağacak ve sen serinleyeceksin adım bir serinlik olsun kuş dala konmadan gölgesi yere düşer imbikler incelmiştir sen süzülür gelirsin bütün kadınların arasından kutu, kutu içinde kutu bin bir gecede anlatılan masal bir varsın, bir yoksun dağlara çeker gözlerini kentleri tutan yosun saçların rüzgarla yarışır gitme kal beni bir gelişle an şimdi beni sana katacaklar döküp varlığı gideceğim ve bilmeyecekler sen yokken ben seni niçin seviyorum sen yanımdayken niçin bakıyorum uzağa sen şimdi tırnaklarınla tırmanırken bu dağa ben kendime bir solgun fesleğen seçeceğim saksıların kenarından seni özleyeceğim kaç yüzyıl önceydi ki bana seni özlüyorum demiştin özlem olmazsa sevda olmaz demiştim koyu bir özlemle an beni çok renkli bir özlemle rüzgara saçılmış bir sevdayla bir rüzgar say beni bir boran beni ehli keyf bir edayla saçlarında dolanayım mısır havalisi saçlarında karanlıkta iz süren bir kervanla an beni beni bir rüzgarla an turkuaz bir denizle ve unut bilinebilir olan ne varsa beni özle ay ışığı parlasın saçlarında sana bir rüzgar gönderiyorum kentlerin en karasından sana bir destan saçların dalgalansın beni bir destanla an...
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
![]()
Dönüşün muhteşem bir şiirle olmuş. Çok güzel bir şiir sağol.
![]() |
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
![]()
Batış
Güneştir düşen turuncusunda menekşeler sunarım Gece artık hiç dönülmeyecek yerlerdeki o sevgiliye Çocuklara kekik toplıyan o sevgiliye Bir kekik uzatan çocuk anne deyince Deniz dibinden çatı çeken Çocuk üstüne arkadaş üstüne Güneştir düşen yeşilinde bir yüz döner Değişmiyen o gençliğiyle sevgili Ölümden sonraki kurtulma gibi Döner döner de gelir karşıma Deniz dibinden cıkan ahtapot ölüleri Eski utanmaları çeker su yüzüne Güneştir kırmızı ve ben en çömezi bir rengin Altın hatıralar hükümetinin Bitmeyen sultanı o sevgiliye adanmış Soy utanc soy anış soy sevgi Gel artmaz azalmaz ey sevgi
Mesaj No:5 |
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
![]()
AYRILIK ŞİİRİ
Her satırı mendireğe dizili karabatağa benzeyen bir mektup bırakarak, balıkçı koyundan sisler içinde uzaklaşan kayık gibi, bir sabah usulca ayrıldın koynumdan. Bütün yolcularını Boğaz Köprüsü'nün çaldığı araba vapurunun boş seferleri gibi, yalnızca rüzgar gezinir sensiz yüreğimde. Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdığım ayrılık şiirini okudukça dalgalanır...
Mesaj No:6 |
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
![]()
Teşekkürler beliz,teşekkürler pamukkale güzel olmuş isabetli olmuş eklentileriniz
Sevgi Yine SEVGİ rüzgarları bekler yelkenim Esmesen de... Yine SEVGİ suları bekler teknem Akmasan da... Yine SEVGİ tohumları bekler bahçem Ekmesende... Yine SEVGİ yağmurları bekler gönlüm Yağmasanda... Sevgi limanıdır bu sensiz ve sessiz GELSEN DE GELMESEN DE...
Mesaj No:7 |
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
![]()
seni
özleyeceğim kaç yüzyıl önceydi ki bana seni özlüyorum demiştin özlem olmazsa sevda olmaz demiştim koyu bir özlemle an beni çok renkli bir özlemle rüzgara saçılmış bir sevdayla Çok güzel Mevlüt bey, gönlüne sağlık...
Mesaj No:8 |
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
![]()
Vefaya Dair
Vefâ çekildi zeminden "semâ, semâ" siyerek,(1) Elemle inledi gönlüm, "kefâ kefâ" diyerek. Bu hasta ruhuma ağyar dökerdi zehrini hem, Gülerdi vechime karşı "şifâ şifâ" diyerek. Şu ömrü hazîn içre hazâna ermeden ömrüm, Hüzünle geçmede her ân "cefâ, cefâ" diyerek. Belâyı çekmeye lâkin tahammül kalmadı hiç. Demâdem ufku gözettim "safâ, safâ" diyerek. o denlû cürme giriftârım ki, etmedeyim âh, Yitirdim ömr-i azizi "hebâ, hebâ" diyerek -------------------------------------------------------------------------------- Bu şiirin ilk mısraı Hasan Basri Çantay'a aittir. Mehmet Emre
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Kleopatra'nın güzellik sırrı saksıda dönüyor! | PESTEMAL | Güzellik ve Bakım | 0 | 20 March 2008 16:20 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |