|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
Arkadaşları:0
|
![]() ONA ÖZLEM.... lise son sınıftaydım.çok kalpsiz bir kızdım.herkesin duygularıyla alay eder durur.aşık olanlara adeta acırdım.okul ikincisiydim ve çok saygındım.sonra öss ye girdik.izmir ege üniversitesi tıp fakültesi geldi.bu arada gitar çalmayı da bayağı ilerletmiştim.yine tıpta okuyan bizden 1 sene büyük birini her sabah görmeye başladım.onu gördüğümde deliriyordum ve ne olduğunu anlamadan onu görmek istiyodum.galiba bende acınacak duruma düşüyor aşık oluyodum.sonra bana açıldı hemde kendi sesiyle doldurduğu bir kasetle! deli gibi seviyodum.bi gün bu sevgi biyüzükle sabitlendi.ama ailem bilmiyodu bunu.bi gün yine onunla beraberdik.el ele yürüyorduk herşey o kadar muhteşemdi ki sonra ailelerimiz öğrendi.kendi aramızda bi nişan düzenledik.o adanalıydı meğer kan davalıları varmış.bi silah sesi duydum.ağzımdan tek çıkan 'hayır' dı yerde siyah takım elbisesi ile yatıyordu.son sözleri oldu ''benim içinde yaşa'' sensiz yaşıyormuyum zannediyosun.bu dünyada bin kere ölüp,bin kere cehenneme giriyorum. evet arkadaşlar tam üç sene oldu.ama hala dünmüş gibi. ama ben hala sana aşığım.sen benim kimseyle paylaşamayacağım sırrımsın.yüzüğün hala parmağımda senin yüzüğün ise kara toprakta!
Mesaj No:2 | |
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
![]() Alıntı:
![]() anlatmaya kelimeler yetmez, anlatacak sözcükler bulunmaz anlatmak istesemde, ben hep baskasinin bilmedigi duymadigi dille konusuyorum susarak, cok seyler anlattim susarak kim anladi, kim duydu ,,,,,konusan insanin gözleri yasarinca susar, sustukca anlatamadiklarinida dile getirirmis, bende hep susarak dile getirdim askimi sevdami ama hep susarak dile getirdim.....
![]() |
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
810
Üyelik T.:
29 March 2006
|
![]()
SUS GÖNÜL
CAN YOLDAŞIM YÜREĞİMİ DAĞLAMA YEŞİL ÖRDEK GİBİ DALACAĞIM GÖLÜM YOK. HASRET ATEŞİ YAKTI BENİ, SEN AĞLAMA, SEVDASI BENİ KÜL EDECEK GÜLÜM YOK... TURNALAR BURALARDAN GÖÇTÜ GÖÇELİ SILÂ’YA SELÂM GÖNDERECEK HALİM KALMADI İNSANLAR MADDEYİ SEÇTİ SEÇELİ KİMSEYE SÖZ GEÇİRECEK MECALİM KALMADI.. NE TELGRAFIN TELLERİ, NE KONACAK KUŞ KALDI AYVA ÇİÇEK AÇANDA GELECEK YAZ YOK NE DERT ANLATILACAK, ANLAYACAK BAŞ KALDI MEYDANDA AŞIK, DİVANDA SAZ YOK... CAN GÜLÜM BİLKİ GÖNLÜM YARALI ŞAHİNLER ÖLDÜ, KARTALLAR BİR MASAL OLDU TOROSLARIN, KARACADAĞIN ARTIK YOK MARALI İDEALİMİZ BİR RÜYA, SEVDAMIZ HAYAL OLDU... GEÇERSİZ BİR AKÇE OLDU ERDEM VE ONUR EVLİYA, ŞÜHEDA YURDUNA İNEMEZ OLDU NÛR, BİLGE KİŞİ YERİNE FELLİLER KONUR SUS GÖNÜL! SONRA FERMANIN OKUNUR...
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
![]()
İKİNİZEDE TEŞEKÜR EDERİM...
BEKLEYENLER İÇİN Bir ayak sesi duymayayım Kapıya koşuyorum Gelen sen misin diye Bir sarı saç görmeyeyim Yüreğim burkuluyor Ağlamaklı oluyorum Her şey bana seni hatırlatıyor Gökyüzüne baksam Gözlerinin binlercesini görürüm Bir rüzgar değse yüzüme Ellerini düşünmeden edemem Yaktığım bütün sigaraların dumanları sana benzer Tadı senden gelir Yediğim yemişlerin İçtiğim içkilerin Ve içimdeki bu dayanılmaz sıkıntı Bu emsalsiz hüzün Seni beklediğim içindir Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artık Utanıyorum odamdaki bütün eşyalardan Şu sedir hala gelip oturmanı bekliyor Şu ayna karşısında güzelliğini seyretmeni Şu kadeh dudaklarına değebilmek için duruyor masada Ve şu saat geldiğin anda Durabilir sevincinden Zaman çıldırabilir Çünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir. Bir çocuk doğmayı bekler Bir ağır hasta ölmeyi Bitkiler yağmur ve güneşi bekler Yalnız bir kadın sevilmeyi Ve düşün ki bir adam İçinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asılmayı bekleyen bir idam mahkumu gibi Sen gelinceye kadar Pencerem kapalı duracak Rüzgar gelmesin diye Artık perdeleri açmayacağım Gün ışığı girmesin diye Sonra kahrolacağım Bu karanlıkta, bu derin yalnızlıkta Ve günlerce gecelerce haykıracağım Nerdesin diye, nerdesin diye Bir gün bu kapıdan sen gireceksin Biliyorum Ergeç bu bekleyişin bir sonu gelecek Yıllarca sonra Öldüğüm gün bile gelsen Bütün bu bekleyişlerimi ve öldüğümü unutup Çocuklar gibi sevineceğim Kalkıp sarılacağım ellerine Uzun uzun ağlayacağım Ümit Yaşar OĞUZCAN
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Özlem... | PESTEMAL | Hazır SMS Mesajları | 0 | 18 August 2008 12:31 |
ÖZLEM | igzuma | Şiir Bahçesi | 1 | 06 February 2007 08:14 |
ÖZLEM.. | piramids | Şiir Bahçesi | 0 | 08 December 2006 07:29 |
ÖZLEM... | piramids | Şiir Bahçesi | 0 | 07 December 2006 16:56 |
ÖZLEM | cerenimo | Öyküler & Hikayeler | 2 | 08 June 2006 12:15 |
Tefekküre Davet Köşesi |