|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
16 May 2006, 16:57 | Mesaj No:1 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
BENİM (Aşkım'a)
BENİM (Aşkım'a) Benim GÖKYÜZÜMSÜN Benim EN SEVDİĞİM TEPESİN Benim SICAK YATAĞIMSIN Benim FIRTINADA SIĞINDIĞIM LİMANSIN Benim EN DEĞERLİ ARMAĞANIMSIN Benim EN DUYGUSAL ANIMSIN Benim SONSUZA DEK EN YAKIN ARKADAŞIMSIN Benim İLHAM KAYNAĞIMSIN Benim KADERİMSİN Benim PARILDAYAN IŞIĞIMSIN Benim GECEM, GÜNDÜZÜMSÜN Benim YÜREĞİMİN İLACISIN Benim ÖFKEMİN GİDERİCİSİSİN Benim AĞRI KESİCİMSİN Benim BAHAR ATEŞİMSİN Benim NADİR BULUNAN MÜCEVHERİMSİN Benim DUALARIMIN YANITISIN Benim KALBİMSİN, RUHUMSUN Benim HAYATIMI HAYAT YAPANSIN Benim KUTSALIMSIN Benim MORALİMİ DÜZELTENSİN Benim EN BÜYÜK ŞANSIMSIN Benim SON DANSIMSIN Benim EN İYİ VURUŞUMSUN Benim ENERJİMSİN Benim İŞTAH AÇICIMSIN Benim SABAH GÜNEŞİMSİN Benim AKŞAM EĞLENCEMSİN Benim DANS PARTNERİMSİN Benim KALBİMİN BEKÇİSİSİN Benim KAHKAHALARIMIN KAYNAĞISIN Benim SONSUZUMSUN Benim YANAN ATEŞİMSİN Benim EN BÜYÜK ARZUMSUN Benim RUHUMUN EŞİSİN Benim İNANCIMSIN Benim RÜYALARIMSIN Benim HERKESTEN ÖNCE GELENİMSİN Benim GÜVENCEMSİN Benim SAĞDUYUMSUN Ölene kadar SEBEBİMSİN BELKİ, BİLMİYORSUNDUR... David L. Weatherford
16 May 2006, 19:30 | Mesaj No:2 | |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
BENİM (Aşkım'a)
[size=18px]
Alıntı:
bu sözlerin hepside birbirinden güzel...teşekkürler ablacım :wink: :wink: [/size]
16 May 2006, 19:59 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
BENİM (Aşkım'a)
Duyuyor musun birtanem? ?
Dün gece yine sendin aklımda Bir hüznün çıkmaz sokalarında Gözyaşı oldu hasretin Ilık bir buse gibi süzüldü yanaklarımda Yanaklarım kırmızıydı, küskündü aynalara Ne zaman karşılaşsak sen bakardın onlardan Başıboş hoyrat aynalardan Önce ilk sarıldığımız yere gitti duygularım Bu gün gibiydi yaşadığımız küllenmemişti O bir ömürdü sanki, ölmeye değerdi Sonra gözlerin geldi aklıma, güzelliğin Başımı döndüren mey gibiydin sen Şelaleler akardı içime gözlerinden Ardından öksüz kalırdım sanki giderken Yinede yorulmazdım sensizliğe Sensizlik ki darağacım, sensizlik ki paramparçayım Ellerim seni arıyor bu gece, gözlerim gözlerini Şarkılar hüzünlü, şarkılar buruk Yoksun ya bu şehir yorgun, bu şehir vuruk Seni arıyorum inadına gecelerde Karanlıklar üstüne yemin ederim Işığım sensin! ! Seni seviyorum birtanem diyorum söyletensin Basit bir aşk öyküsü değil ki bu Saman alevi değil ki Cehennem alevi sanki susuzum Sensiz mutsuzum Artık sabah olmayacak uykusuzum Artık sensiz yaşanmayacak Yaşıyor sanma beni sadece varsayımım Sana bağımlı varlığım Yokluğun ise tükenişimdir Bir umudu katleder bin umudun olurum Senin gibi ulaşılmazdır benimde gururum Duyuyor musun birtanem? ? Dün gece yine sendin aklımda Aldın aklımı başımdan gittin Canımı da aldın yüreğimden Canımdın sen! ! Vazgeçilmezim, tartışılmazım Yalnızlığımın sebebi, acılarımın denizi Esirinim işte bu gece vakitleri Kollarımda sensizliğin kelepçeleri Yüreğimde sevdanın zincirleri Bağlanmışım sana ayrılamam Görmeden yaşayamam o gözleri , Bir gemi kalkıyor rıhtımdan Dinle bak sesini, bu son seferi Veda türküsüne benzer düdük sesi Ardından mendil sallayanlar Boşuna aslında boşuna ağlayanalar Dönüşü olmayacak bu yolculuğun Bende gidiyorum birtanem, umutlarım yanımda Geriye bıraktığım limandaki ayak izleri Ve haykırışım enginlere Sen; dalgalardan dinle artık sesimi Sahilde bekle beni Bir garip martı görürsen gözleri yaşlı! ! Randevusu varmış gibi ecelle telaşlı! ! Bil ki; bir tutam sevgi yolluyorum sana Bil ki; ağlıyorum uğruna O zaman son kez de olsa hatırla beni Cansız bedenime can istiyorum Canımsın sen, SENİ SEVİYORUM
17 May 2006, 10:42 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
810
Üyelik T.:
29 March 2006
|
tşk
Aşkıma bunlar az gelirr.
Benim GÖKYÜZÜMSÜN Benim EN SEVDİĞİM TEPESİN Benim SICAK YATAĞIMSIN Benim FIRTINADA SIĞINDIĞIM LİMANSIN Benim EN DEĞERLİ ARMAĞANIMSIN Benim EN DUYGUSAL ANIMSIN Benim SONSUZA DEK EN YAKIN ARKADAŞIMSIN Benim İLHAM KAYNAĞIMSIN Benim KADERİMSİN Benim PARILDAYAN IŞIĞIMSIN Benim GECEM, GÜNDÜZÜMSÜN Benim YÜREĞİMİN İLACISIN Benim ÖFKEMİN GİDERİCİSİSİN Benim AĞRI KESİCİMSİN Benim BAHAR ATEŞİMSİN Benim NADİR BULUNAN MÜCEVHERİMSİN Benim DUALARIMIN YANITISIN Benim KALBİMSİN, RUHUMSUN Benim HAYATIMI HAYAT YAPANSIN Benim KUTSALIMSIN Benim MORALİMİ DÜZELTENSİN Benim EN BÜYÜK ŞANSIMSIN Benim SON DANSIMSIN Benim EN İYİ VURUŞUMSUN Benim ENERJİMSİN Benim İŞTAH AÇICIMSIN Benim SABAH GÜNEŞİMSİN Benim AKŞAM EĞLENCEMSİN Benim DANS PARTNERİMSİN Benim KALBİMİN BEKÇİSİSİN Benim KAHKAHALARIMIN KAYNAĞISIN Benim SONSUZUMSUN Benim YANAN ATEŞİMSİN Benim EN BÜYÜK ARZUMSUN Benim RUHUMUN EŞİSİN Benim İNANCIMSIN Benim RÜYALARIMSIN Benim HERKESTEN ÖNCE GELENİMSİN Benim GÜVENCEMSİN Benim SAĞDUYUMSUN Ölene kadar SEBEBİMSİN BELKİ, BİLMİYORSUNDUR...
17 May 2006, 11:55 | Mesaj No:5 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
BENİM (Aşkım'a)
[size=18px]Seviyorum Seni[/size]
Seviyorum seni... Canımdaki yaşayan can... Her an seninle yaşıyorum... Karanlık gecemde gözlerin düşüyor bir yıldız gibi... Üşüyen günüme sevgin sıcaklığıyla süzülüyor yüreğime... Her seni sevmek için kalbimdeki umut kırıntılarını senin yüzündeki tebessümlere yüklüyorum... Dilimde söylenen her şarkıda sana birkez daha "seni seviyorum" sesleniyorum... Ateş atılmış bir kalbim varken sen kabul ettin... Kışın ortasında kalmış bedenimi sevginle ısıttın... Sana ne demeliydim... "Canım" demek istedim... Sen bana hep canım diye seslenirdin... Yüreğinin bir yarısı sendeydi... Her zaman sende kalıp iki ayrı bedeninin tek kalbindeki deli sevdasını yaşıyoruz... Seni seni diye seviyorum... Belki sana söylenen her kelime basittir... Süslü değildir kelimelerim. Ama bil ki canım sana söylenen kelime sana okunan her şiir senin kalbindeki sevgiyle güzelleşip özel bir sevda oluyor... Keşke senin sevgi denizinde bir damla su olabilseydim... Seni sevmek bir kuru ekmeği paylaşmak gibi... Her lokmada daha çok sevmek seni... Sana sevdalanmak yağmurun içindeyken gökyüzündeki nazenin çiçeklerin gövdelerine düşmek gibi... Yıldız olup senin karanlığında gözlerinde kaybolmak belki senin sevginde nefes almak... Yalnızlığa perdeleri çekip mutlulukların gölgelerinde serinlemek seninle... Seviyorum seni demekten öte senin için yaşıyorum bu hayatta... Öyle tutulmuşum ki sana herşeyimi sana verdim... Daha çok sevmek icin yüreğine konakladım... Bir misafirdim ilk önceleri ama seni sevdikçe artık senin kalbinde kalıcıyım... Her kışın ortasında sıcağı arıyorum ne de yazın ortasında serinlemek için rüzgarı soruyorum... Tek yaptığım seni, senin kalbinde yaşayarak seviyorum... Dertlerimi sende unutup hayatın acı suretlerine gülümsüyorum. Kalabalık şehirlerinden uzaklaşıp senin gül yüzünle aynalarda yarınlarıma bakabiliyorum... Seni canımdan öte seviyorum... Uçurumun kenarında solmayı bekleyen bir çiçekken senin sevginle yeniden mutluluklara tomurcuk acıyorum... Her sabah perdeleri aralayıp senin günışığında sevgini aralıyorum... Sen farklısın... Canımdan birisi, nefesimin mutluluk rengindeki suretisin sen... Adını konulmamış sevdanın en güzel meleğisin... Belki kalbimdeki tek can... Hayata dair tek umudumsun... Seninle yaşayıp seninle hayata bakabilmek... Düşündükçe seni aklımda büyüyor bu sevdan... Daldıkça gözlerim ufka senin gözbebeklerin geliyor... Büyüdükçe gözlerin satırlara dökülüyor sevdan... Her dizede seni yazıp seni yaşıyorum... Sen nefes aldıkça ben mutluyum buralarda... Seni seviyorum... Belki hayatımda bir kez böyle çok sevmişken seni kalbime hediye ediyorum... Zenginim çünkü seviyorum seni... Zenginim çünkü senin tarafından seviliyorum... En büyük hediyem senin aşkın... Her nefesim sana armağan olsun... Hayatımdaki en büyük aşksın... Ve son sevdamsın yarınlara dair... Seni seviyorum... Kanatlanan her kuşun gözbebeklerine yarınlarında yaşayacağın mutlulukları yükledim... Her sahile vuran dalgaya yarınlarındaki sarılacağın umutlarını yükledim... Her geceye bir şiir yazdım hep senin isminle başlayan şiir diye seslendiğin - işte o şiirleri her gece gökyüzüne yazacağım... Seni Seviyorum... Öylesine seviyorum ki bu dünyada kavuşamasa da kollarımız ; seni cennetin güllere açılan bahçesinde seni bekliyor olacağım... Ve sen yaşadıkça bu nefes senin atacak... Her gece sana dua ederek sarılacağım uykulara... Esen her rüzgarda senin kokunu arayacağım... Ve seni kalbimin en derin yerinde yaşacağım... Seni sen diye canımdan bir can diye seveceğim... Seni Seviyorum... Hem de çanımdan öte...
17 May 2006, 12:03 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
810
Üyelik T.:
29 March 2006
|
tşk
MELEĞİM
Hani bulutlarla bana haber yollayacaktın Sen her yağmur damlasına bir kelime yazacak; Bende o damlaları avuçlarıma alıp, Yazdığın mektubu okuyacaktım. Kokunu çiçeklere iliştirip yollayacaktın hani? Söz vermiştin... Bülbüller sözlerini getirecekti bana. Dalgalar,vurup vurup hasretini solumayacak mıydı? Yıldızlar,sana giden yolu göstericek, Mehtap yolumuzu aydınlatacaktı. Aşkımıza ondan başka kimse şahit olmayacaktı. Öyle sevecektik ki birbirimizi, Sorgusuz sualsiz girecektik cennete. Kıskanacaktı nurumuzu melekler bile... Şimdi neden solgunsun böyle birtanem, Niçin açıp gözlerini ellerimden tutmuyorsun? Uzat ellerini,al benide yanına Bunca hasret yetmez mi çıkmak için katına? Yoksa gittin ve unuttun mu beni? Unuttun mu oralarda? Göz kırp bana yıldızlardan. Bir an bile durmam buralarda inan; Davetini bekliyorum, Çağır geleyim artık, Çağır meleğim artık...
17 May 2006, 12:14 | Mesaj No:7 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Yada Git...
Bir yaşamışlığın tehlikeli virajlarına çağırma beni.
Arsız hayallerimden yeni soyunmuşken, Gelemem. Gelirsem ; kan tutar, o kadar kırmızı çok bana, terkedilişin bir çocuk oyununun en terli yerinde ; yemeğe çağrılış kadar buruk ve küskün olur, dayanamam küskünlüğe ; onarılması güç yaralar bırakır, rüyaların o tek kişilik melodramlarına. Bir yaşamışlığın davetkar kızıllığına çağırma beni. Felç olmuş yalnızlığımı giyinmişken, gelemem. Gelirsem ; kan tutar, o kadar kırmızı çok bana, gelirsem, göremem gözlerini ; gözleri olmayan bir çığlık olur trafik lambaları ve mavi yanar rastlantısal birlikteliklere. Alamadım, verdim ben sana yenildim. Hangi jilet markası daha kırmızı yapar kanı? Denemeliyim. ..Ve hangi kesiş, hangi kesişme acıtır yüreğimi? ..Ve hangi kestirmeler ; kestirebilir bu kalbimin septik sancılarını? Sana fulyalarla bezenmiş bir intihar sunacağım. Yabancısı olduğum bi ülkenin havaalanındaki dış hatlar yolculuklarında ; unutulmuş, baharlarla tütsülenmiş. Sana dilsel intiharlar bırakacağım ; unutulmuş ilkel kavimlerden emanet ve kadım bir uygarlıktan miras. Servi serinliğinde, mavi karanlıklara adanmak için. Gözlerinin neresinden dönülse kârdır.???? Yavaşça çekileceğim rüyalarından, suyu çekilen bir ırmak gibi kalakalacaksın. Ki ; gölgem bile kalmayacak, evinin duvarlarında Ne dudaklarında adım, ne de ; teninde parmak izlerim ; kalmayacak bana ait hiç bir kanıt Düşsel yaşamının eşiğindeki ayak izlerim silinecek, Bakalım o zamanda ; böyle arsızca gülüp kaçabilecek misin...? Usulca damla içime, bozmadan bulandırmadan rengimi. Becerebilirsen ; sevişirken bak gözlerime Yoksa durma ; vur sana uzanan ellerimi Ağlarken mi sevişilir? Sevişirken mi ağlanır? Bir cümle, bir beyit alana, yağmaya dair. Tutuşurken kelimelerin ; dudağıma değdir. Ya da ; [size=18px]G İ T[/size] Talan vaktidir, dolunay da yok, kimse görmez... Vur beni... Netten Alıntıdır
17 May 2006, 12:19 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
810
Üyelik T.:
29 March 2006
|
tşk
Gitme Dön Artık
Gitme, Gitme ne olursun dön artık, Gitme gönül dünyarımdan, gece yarılarını aklına getir, Nasıl da dost olmuştuk, Söz vermiştik, Hani hiç ayrılmayacaktık seninle mahşerde bile, Gitme, Nasıl da sevinirdik, Nasılda paylaşırdık sırlarımızı, unutma, unutulmaz maziyi aklına getir. Bu kanlı yaşlar uğruna döküldü bilmez misin, Bir kerecik olsun, ey vefasız sen de beni, sevemez misin Artık, ne gecem var ne gündüzüm, Sensiz, ne ilkbaharım ne de güzüm, Duy feryadımı gitme ne olursun, Yoruldu, Bil ki, durdu, duracak, Bu sevda ki beni ta yüreğimden vuracak, Hiç düşündün mü ey vefasız, Sensiz bu yürek, nasıl vuslata kavuşacak, Hadi gel! Gör perişen halimi, S on demlerini yaşamaktayım ömrün, Gel, Gel de gözyaşlarımı sileyim, Gel de, solmadan gönül bahçemdeki gülerimi dereyim, İste sen yeter ki bir tanem, Gel yeter ki,, Gel, Gel de, bu canı ellerinde vereyim...
17 May 2006, 14:44 | Mesaj No:9 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
BENİM (Aşkım'a)
[size=18px]Herkes Ve Birkaç Kişi[/size]
Yağmur herkese yağar Güneş ısıtır herkesi Mevsimler herkes içindir Yalnız çığ altında kalan Sele kapılan her zaman birkaç kişi Herkes içindir aşk da ayrılık da Yalnızca birkaç kişi ölür acıdan Eskiden ölümle tartılırdı ayrılık Kiminin hayatı yalnızca unutkanlıktan Herşey, herkes için değildir oysa Kimi hiçbirşey öğrenmez karanlıktan Yalnızlığı kullanmayı bilmez kimi Kimi ayrılmaz karanlıktan Yağmur herkese yağar Ama çok az insan tutar yağmurun ellerini Onca şarkı onca film onca roman Ama sevmeye yetmez herkesin kalbi Çığ altında kalan sele kapılan Aşktan ve acıdan ölen Birkaç kişi dünyayı başka bir yer yapmaya yeter Aslında onların hikayesidir anlatılan Diğerleri dinler, seyreder, geçer gider Geçer gider herkes Hikayelerdir geriye kalan Murathan Mungan
17 May 2006, 15:13 | Mesaj No:10 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
RS
GİT
Madem ki istiyorsun öyleyse durma git Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim Sende bilirsin hiç bir acı sonsuza dek sürmez Hatta her an yeniden sevebilirim Olmazdı bende biliyorum haklısın haydi git Korkma seninle gerçekten dost olabilirim Aslında bende uzun zamandan beridir sana Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git Git...Git...Gitme dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim İkimiz içinde doğru olan böylesi git İnan bana sandığın kadar üzgün değilim İçimde yepyeni bir hayata başlamanın Sevinci ve heyecanı var artık git... Sezen AKSU http://sezen.onlinecosmos.com/albumleri/a05.htm#2
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |