|
Fıkra Diyarı Ben Bugün Hiç Gülmedim, Hiç Neşelenmedim Diyenlere Şimdi Gülmek, Neşelenmek ve Eğlence Zamanı... |
|
Seçenekler |
24 September 2007, 10:32 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
Arkadaşları:0
|
TÖVBE
TÖVBE [size=18px] Temel bir gün haca gitmeye karar verir. Fadime'ye gelir -"hakkını helal et ben hacca gidiyorum" der. Fadime de -"bir şartla der benide götürürsen". Temel ikna edemez Fadimeyi -"tamam gel,o zaman annelerimizle helalleşelim" der. Temel'in annesine giderler -"anne hakkını helal et biz Hacca gidiyoruz" der annesi de -"bir şartla der benide götürsen". Temel Onuda ikna edemez -"tamam" der. Hep birlikte Fadime'nin annesine giderler. -"hakkını helal et biz hacca gidiyoruz"der. Kayınvalide aynı şekilde -"Bir şartla beni götürürsen" der. Temel çaresiz üçünüde alıp hacca gider. Haccın gereklerini yerine getirler.Dönecekleri gün herkes son ibadetlerini ve tövbeleriniyapmak için odalara geçer. Temel odasına giderken annesinin tövbesini duyar. -"Allahım beni affet temelin babasını 4 kez aldattım". Temel inanmıyorum diyerek odasına doğru yürür. İkinci odada kayınvalidesinin tövbesini duyar -"Allahım beni affet Fadimenin Babasını 8 kez aldattım". Temel duyduklarına inanamaz. Son odada Fadime'nin tövbesini duyar -"Allahım beni affet Temel'i 1 kez aldattım". Temel büyük bir şok içerisinde odasına kapanır dizlerinin üstüne çökerek başlar tövbe etmeye: -Allahım sen onları boşver esas beni affet senin huzuruna bu kadar or...uyu getirdiğim için.. [/size]
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |