|
Yemek Tarifleri Türk Mutfağının Nadide Yemek Tariflerini Bizlerle Paylaşmak İster Misiniz... |
|
Seçenekler |
15 December 2010, 11:49 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Aşure tarifi
Aşure tarifi Malzemeler 1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru üzüm 10-15 adet kuru kayısı 7-8 adet kuru incir 1 adet portakal kabuğu 2 su bardağı şeker tuz 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ve tarçın YAPILIŞI; Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın. Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Ben buğdayı da düdüklüde haşlıyorum Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın. Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.) Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış portakal kabuklarını, incirleri ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.