|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
08 May 2006, 18:37 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
FELLUCE: MAHŞER MENZİLİ
FELLUCE: MAHŞER MENZİLİ FELLUCE: MAHŞER MENZİLİ Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları Ölmek daha kolaydır sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam Aragon sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım ölmek de yaşamak da benim hakkım ve en çok bundan dolayı sana burasını cehennem bana yine cennet vatan yapacağım sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini yaşadığın her an mahşer menzilimdesin soluk aldığın her an mahşer menzilimdesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım camiler kenti: felluce ben bağımsız yaşarım ben anasız yaşarım ben babasız yaşarım ben oğulsuz yaşarım ben kızım olmadan yaşarım ama vatansız yaşayamam sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini unutma benim öldüğüm yer de vatanım ya senin ve sen petrolsüz yaşayamazsın yapamazsın yaşayamazsın öfken hayalet öfkem gerçek öfkem gerçek öfken hayalet ölmek ve öldürmek benim için onur senin için utanç senin için yüz karası sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini sen uyut dünya uyusun sen uyut insanlık uyusun ama ben uyanığım ama ben direneceğim işte kefenim bedenim sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini felluce içinde redif sesi var bakın yüreğine acep nesi var beni duymayana dostlar hepten âhım var sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini mahşer menzilindesin mahşer menzilindesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini bayram bağımsızlığımladır T. Asi BALKAR
08 May 2006, 18:44 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
Uzaklardan
Ötelerden Dipsiz kuyulardan Ve derin iç çekişlerden... Bir mum alevinin aydınlığından Uzanıp sana sunuyorum Yüreğimden damlayan sabır yaşlarını... Uzanmak yetmiyor Yağmurlu geceye boylu boyunca Uzatmak yetmiyor Mavi sürgünü boşu boşuna Yeniden yaşamak dedi Bu çocuk yürek yeniden Koştu ve koştu Sılanın kıvrımlarına Tüm geç kalmışlığıyla Vuslatı aradı Gözlerinde ıslak bakışlarıyla... Ve sonra bütün figanıyla Şafağa diz çöktü... Yalvardı ve yalvardı... Rüzgârsız ve savunmasız Yelken açtı sır dünyasına Kalbinde bin bir ümitle yöneldi Son altı saatin izlerine Ve sonra... Sonrası sır dedi Sırladı bütün sırları
09 May 2006, 11:28 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
sana bir sır söyleyeceğim
aç yüreğini sen uyut dünya uyusun sen uyut insanlık uyusun ama ben uyanığım ama ben direneceğim işte kefenim bedenim
22 May 2006, 11:49 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
Seni
Sana vermiş veren sulardan ses Sana vermiş veren şiirden dil... Yaratılmışsın ayrı topraktan... Hamurun,toprağın bizimki değil! Saçların var,ki başka türlü sarı Gözlerin var,ki başka türlü yeşil Yarı olmuş vücudun üstünde Ne güzel şey çocuk yüzün ,çil çil! Bu köpükler,bu dalgalar,bu güneş... Hepsi birden diyor:`Geliş,serpil!` Nefesin var,ki başka türlü sıcak Gözlerin var,ki başka türlü yeşil Arif Nihat Asya