|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
21 November 2006, 16:16 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
Sevgiler Adası.
Sevgiler Adası. BUGUN YINE YALNIZLIGINI YASADIM O GUZEL GOZLERI DUSUNUP HAYALLERE DALDIM SENINLE SEVGILILER ADASINA GITMISIZ ELELE DOLASIP CEREZ ALIYORUZ KOSEDEKI BAKKALDAN SONRA DAR SOKAKLARDAN GECIYORUZ ESKI AHSAP EVLERIN YUZYILLARCA NOBET TUTTUGU BALKONLARDA CAY ICEN VE ASKLARI GOZLERINDEN OKUNAN NINELER VE DEDELER SEVGIYLE GULUMSUYORLAR BIRBIRLERINE BELIME SARIYORSUN ELINI SANKI UCUYORUM YURUMUYOR ONUMUZE SAHIL CIKIYOR BIRDEN GUNES BATMAK UZERE DENIZE VURUYOR ISIGI BEN GOZLERINE BAKIYORUM ELLERINDEN TUTUP GORDUGUM GUZELLIGI ANLATMAYA CALISIYORUM YETERSIZ KALAN KELIMELERDE SONRA BASINI KUCAGIMA KOYUP UZANIYORSUN BEN SACLARINI OKSUYORUM SENI NE KADAR SEVDIGIMI ANLATIRKEN UZANIP DUDAKLARINDAN OPUYORUM SENI ATESIN ICIMI ISITIYOR SEN NE KADAR MUTLU OLDUGUNU FISILDIYORSUN KULAGIMA BEN MUTLULUKTAN UCARKEN YASLI BIR CIFT BELIRIYOR YANIMIZDA BIRDEN SAATLER BOYU ORDA OLDUGUMUZU FARKEDIYORUZ BAKIYORUZ GUNES HALA BATMAK UZERE DENIZE VURUYOR ISIGI NASIL OLUR DIYORUZ YUKSEK SESLE YASLI CIFT GULUMSUYOR BIZE SEVGILILER ADASINDA ZAMAN YOKTUR DIYORLAR BURADA SADECE SEVGILILER VARDIR VE DE GERCEK SEVGILER BIZ BURADA YASLANDIK DIYORLAR ASLINDA YILLARDIR AYRI HAYATLARI YASIYORUZ AYRI YERLERDE AMA YILLARDIR BU ADADA YASIYOR SEVGIMIZ HIKAYELERINI DINLIYORUZ GOZYASLARIMIZ KUMLARA KARISIRKEN HICKIRIKLARIMIZ DALGA SESLERINDE BIRBIRIMIZE BAKIYORUZ SONRA SESSIZCE GOZLERIMIZDE ASK KAFALARIMIZ KARISIK GUNES HALA BATMAK UZERE DENIZE VURUYOR ISIGI SEVGILILER ADASINDA [size=18px]Alıntı...[/size]
21 November 2006, 16:51 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Sevgim ölümsüzdür,
Sevgim sonsuzdur, Sevgim yeri geldiğinde hasrettir, Yeri geldiğinde vuslattır. Sevgim bazen ateştir, Bazende kordur, Sevgim yare duyulan özlemdir, İçten içe yakarıştır arzudur. Sevgim aslında herşeyin üstünde, Sonsuz bir aşktır... İhsan034 [size=18px]Sevgiyle anılan herşeye selamlar olsun[/size]
22 November 2006, 14:26 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
1011
Üyelik T.:
09 November 2006
|
Sevgiler Adası.
kişinin birbirini sevmesi yaşayıp ölmek kadar eskidir kader diye inandığın şey senin bizi birleştiren çizgidir biz hiçiz tek başımıza bu dünyada sen ve ben
yoksa neye yarar bu sözler bu ten insanı insan yapan ve yücelten içinde ışıldayan sevgidir SEVGİ DÜNYANIN TEMELİDİR
22 November 2006, 14:52 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
Sevgiler Adası.
[size=18px]Allah dilediği gibi serper çiçeklerini
Ve çakar çivilerini dilediği gibi Bir can olup öylece kaldığımız an. Bir müzik olup sustuğumuz sesinle söyle bana: Bir çocuğun elleri bırakılır mı hiç? Bırakılır mı?[/size] İHSAN ABİ GÜZEL ŞİİR: |
28 November 2006, 10:25 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Tşk. Gafur sevgiyi iyi tarif etmişsin, Çok güzel ve manalı bir yazı Nihale..
Ben seni hüznün ruhuna çizdiğim resimlere yazdım ve hergün sayfalarıma aşkımı haykırdım Ben seni yüreğimdeki umut kırıntılarına yazdım ve hergün umut etmeyi ögrendim ben seni ciğerimin bölünmez parçasına ekledim ve her nefes aldığımda içimde yaşadığını hissettim Senden öncesi yoktu seninle var olmuşum sende bütün yarınlar sende bütün duygular beni bende arama ben artık sen olmuşum... İhsan034..
29 November 2006, 10:13 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
ESKI AHSAP EVLERIN YUZYILLARCA NOBET TUTTUGU
BALKONLARDA CAY ICEN VE ASKLARI GOZLERINDEN OKUNAN NINELER VE DEDELER SEVGIYLE GULUMSUYORLAR BIRBIRLERINE BELIME SARIYORSUN ELINI, SANKI UCUYORUM YURUMUYOR ONUMUZE SAHIL CIKIYOR BIRDEN GUNES BATMAK UZERE, DENIZE VURUYOR ISIGI BEN GOZLERINE BAKIYORUM, ELLERINDEN TUTUP GORDUGUM GUZELLIGI ANLATMAYA CALISIYORUM, YETERSIZ KALAN KELIMELERDE
29 November 2006, 11:04 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Sevgiler Adası.
bence sen sevgiyi uzakta arama o senin yanıbaşındadır eminim :wink:
30 November 2006, 11:56 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Farkındayım Şahika, öyle pir problemim yok ki gülüm.. :wink:
02 December 2006, 14:08 | Mesaj No:9 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
Sevgiler Adası.
[size=18px]Gönül hep zora tutsak idi, hep uzaklara bağlı Bir suret çizmiştim yüreğimin ortasına Bir “sen” vardı içimde senden öte Bir “sen” vardı içimde hep ulaşılmaz Acı, keder, elemle beslenen bir “sen” Sen geldin, öldürdün içimdeki “sen”i Öldürdün benim öldüremediğim ölmeyeni Artık ne nakış kaldı ne sevda Seni gönlüme bağladığım ilmikler çözüldü Bilmeceler cevabını buldu artık Sen geldin çözüldü bu sevda. Yirmi dokuz harfin anlatmaya yetmediği Kelimelerin, şiirlerin, destanların bile Anlatmada aciz kaldığı O el değmemiş, o ulaşılmaz sevda Dolaşıyor şimdi dillerde Artık ne sır kaldı ne sevda Sen geldin; eridi, yok oldu, öldü bu sevda Dışarıdaki sen girmeye çalıştın içime İçimdeki “sen”in mahremiyeti yok oldu,çıktı dışıma Duydu artık herkes.Ne sır kaldı ne sevda Baharlara güz, dillere söz oldu bu sevda Sığmazdın türkülere.Oysa şimdi türkü misali dillerdesin Şarkılarda hep sen varsın Öyle basit anlatıyorlar ki artık seni… Artık ne sır kaldı ne sevda Bak her dilde sen her dilde biz Her telde sen ve her telde biz Ceylan gibi yoz oldu Rüzgarlara toz oldu Her ele bir saz oldu bu sevda Bir kural vardı: mahremiyet, sır ve sevda Ve bunların kanunu-yüreğimin kanunu- Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda Yalnız ölü bir suret:içimde ölen “sen” Dışarıdaki sen çiğnedin kuralı İçimdeki mahrem “sen” Öldürdüler de çıkardılar seni dışıma Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda Sen geldin bozuldu bu sevda Çatık kara kaş yok artık karşımda Öfken yok,zorluk, ulaşılmazlık yok Dağlar yok,karanlıklar,ıstıraplar Kederler,acılar, elemler yok Nerdeler şimdi aaah! Nerdeler? Söyle.öldürdün de nereye attın Yüreğimin “sen”ini besleyen çileleri Artık hepsi yok oldu hiçbiri kalmadı Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda İçimdeki “sen” öldü ve Mezar taşıma yazıldı bu sevda. Halil Kocaman[/size] |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |