04 April 2007, 10:20 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
Arkadaşları:0
|
Telefon şakası
Telefon şakası -------------------------------------------------------------------------------- Rıza Esendemir ve A-Rıza ekibinin best fm de hazırladığı 'gerçek' bir telefon görüşmesi... görüşmenin metni ve hemen metin altında, gerçek sesini dinlemek isteyenler için download linki. GÖRÜŞME-1 Arıza ekibi: Merhaba, siz arabanızı satıyor muşsunuz? Araba satıcısı.: Kırmızı Polo. Yolda gördüğünüzü zannediyorum. Arabam 153 binde... A.E.: Kilometreyi sıfırlamadınız di mi? A.S.: Orijinal kilometre. Arkadaşımın eşinden aldığım da 138 bin kilometreydi. A.E.: Temiz mi ? Kazası, belası var mı? A.S.: 1998 model. Arabanın üç hasarı var, önden çarptım, arkadan da biri çarptı... A.E.: Taklası falan var mı? A.S.: Kaskosu var... A.E.: Beyefendi takla takla... A.S.: Hııı taklası yok. Bir arka bir ön çamurluğu değişti. Camlarda siyah film var. A.E.: Camların koyu olması sorun yaratmıyor mu? Sorun yaşamadınız mı? A.S.: Kolay kolay yaşamıyorsunuz, hele İstanbul'da kullanacaksınız, sorun çıkmaz. A.E.: Polisi görünce camları açmak mı lazım? A.S.: İç lambaları yakarsınız ... 9000 YTL istiyorum, satıp yeni bir araba alacağım. Memnunum ama sadece frenlerde sorun var, o da çok pahalı değil. Servise götürdügünüzde yapacaklardır. A.E.: Ne gibi sorun var frenlerde? A.S.: Bastığınızda tutmuyor bazen. Servise götürdüm ama satacağım için üzerine düşmedim. A.E.: Kendim çalışıp öderim. 9000 YTL çok değil mi ? A.S.: 8500 YTL yaparım, bu konuda güvenin bana! Bir cilalatıyım, boyayayım siz bir de öyle görün. A.E.: Servise gidebiliriz di mi? A.S.: Gideriz istediğiniz servise, ama bizim servise gidersek daha iyi olur gibi... A.E.: Bir şey daha rica edeceğim. 4000 YTL peşin vereyim. Herkes arıyordur sizi, söz almış olayım. Arayan olursa sattık der misiniz? Üstünü de sonra tamamlarım... A.S.: Tamam bu işlerden anlamıyorum ama çok ilgilendiniz arabamla, o yüzden... GÖRÜŞME-2- 30 dakika sonra aynı satıcı ile otomobilden hiç anlamayan bir bayanı 'oynayan' ekip üyesinin diyalogları... A.E.: İyi günler. Dün akşam arabanızı gördüm satılıkmış, bilgi alabilir miyim? A.S.: Gördükleriniz haricinde 1600 motor, klima yok, bakımı falan yapılmıştır. A.E.: Benim bütçem 13.000 YTL, inşallah üstünde fiyat istemezsiniz. A.S.: Biz bu araç için 12.500 istiyoruz ama şey 13.000 istiyoruz ama şey size 12.500 vereyim! A.E.: Ayy, çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Kilit kumandası var di mi? Vik vik yapıyor mu? A.S.: Tabii yapıyor... Bu mahallede karizmamız olsun diye öyle aldım. Araca bastığım da ötsün de millet de bize baksın diye... A.E.: Geçenlerde arkadaşım kandırıldı 2001 model diye araba almış, 2003 çıkmış! Öyle olmasın. A.S.: Yok yok, kesinlikle olmaz. İsterseniz servisine, tanıdık tamirci arkadaşlarıma götüreyim. Sorarsınız "Hasarı var mı?" Onlar da "Yok der" size! A.S.: Bu araba 120 beygir... A.E.: Aaaa 120 beygir çok di mi? A.S.: 120 beygir bir arabaya 12.500 YTL denmez. Neden size böyle bir indirim yaptım bilmiyorum! A.E.: Çok iyisiniz yaa çok iyi. A.S.: Birisi aradı, ona da 13.000 dedim. Parayı getireyim, araba bende kalsın dedi. Kabul etmedim. A.E.: Vazgeçmezsiniz di mi? 12.500 YTL'den... A.S.: Kesinlikle vazgeçmem. A.E.: Otomatik vites mi araba? A.S.: Evet, hem de benden önce bayan kullanıyordu. İlk günkü temizliğinde duruyor.... Ben şu anda işyerindeyim dilerseniz akşam sizi alayım akşam neredeyseniz, aracı da kullanırsınız! A.E.: Hııı test sürüşü yani... A.S.:Evli misiniz bilmiyorum ama... Kimseye bir şey söylemiyorum, yarına kadar haber bekliyorum. GÖRÜŞME-3- Görüşmenin ardından "satıcı" gerçekle yüzleşince bu kez bakın neler söylüyor? (ilk konuştuğu erkek alıcı) A.E.: Abi nasılsın? Bugün aramıştım seni. Ayarladım. 4. 000 YTL şimdi geliyorum. A.S.: Ya ben senden önce bir bayan arkadaşa söz vermiştim. Söylemeyi unuttum... A.E.: 8.000 YTL'ye vermedin inşallah... A.S.: Yok yok kıramayacağımız biriydi zor durumdaydı, yardımcı olduk. İlerleyen günlerde bir arabamız daha satılık olur, onu haber veririz merak etme sen! A.E.: Kaça gitti araba? A.S.:Fazla şey yapmadık düşüğe verdik. Alıcı bayan telefonu alıyor... A.E.: Alooo merhaba, biz bugün konuşmuştuk hatırladınız mı? A.S.: Hatırladım da sen şey şey... A.E.: Bana fiyat vermiştiniz arabayla ilgili, ama tesadüf bu ya arkadaşım da sizi aramış, 12.500 YTL'ye anlaşmamışmıydık ama arkadaşıma da 8.500 YTL demişsiniz. A.S.: Hanımefendi siz benimle oyun mu oynuyorsunuz? Kaç müşteri geri çevirdim. Olay anlaşılıyor.Ardından itiraflar şöyle. A.S.: Siz dalga mı geçiyorsunuz? Başınız göğe erdi mi? Hanımefendinin sesinden etkilendim! Gelince parayı iade edecektim! A.E.: Araba mı satıyorsunuz arkadaş mı arıyorsunuz? A.S.: Uğur Dündar'cılık mı oynuyorsunuz? Parayı almadım ki... Sadece, belki yemeğe giderdik. 12.500 YTL almazdım da 8.500 alırdım. Ne var bunda? (Bir şey yok!)