|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
04 April 2006, 11:58 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
Arkadaşları:0
|
AŞK İÇİNDE
AŞK İÇİNDE İstasyon önünde bir top ağaç Ağacın gölgesinde Ben Ve uzanıp giden sapsarı bir tül Bozkır Ve bir türkü "Daha senden gayrı aşık mı yoktur nedir bu telaşın vay deli gönül" Ve bir tren Ne bir düdük çalar ne el eder Kar yüklü yağmur yüklü Kalbim gibi keder yüklü bir tren Durmaksızın geçer O böyle bir akşam böyle bir trene bineceğini düşler Ben böyle bir akşam böyle bir trenden ineceğimi düşler avunuruz .. Sevdalar vardır derin kuyularda eski sarnıçlarda yaşar gün görmüş acılar bilmiştir Direnir Kim bilir kaç işgal geçirmiştir Yurdum gibi .. Sen yanıma gelince yıldızlar koşuşur karanlığa Güvercinler ayaklanır Rüzgar rüzgarla konuşur Büyülü bir gülüş olur zaman Savrulur yanık ekinlerin tınazına .. Sen yanıma gelince bahar Dallarını kuşanır Zümrütten bir zümrüdüanka Kanat vurur içime Solar kanla işlenmiş Narçiçeği kanaviçe Sen yanıma gelince Ve nakkaşlar Yüreğimin nakkaşları Yorulup Uzun bir uykuya dalar sen yanıma gelince .. Sen yanıma gelince Gelin gibi bir gelincik Süslenir Sulardan aynalarda Yel değirmenleri öğütür ne varsa Kederi Ve belki Bir milyon istiridye avcısı inciler çıkarır Sütbeyaz bir sevdanın Diplerinde .. Ayrılıklar bildim acılar yaşadım Okudum Tahir ile Zühre'yi Kerem ile Aslı'yı Ve Ferhat ile Şirin'i ağlamadım da Senin öykünü duyunca dayanamadım Kendini zeytin ağacına asan On iki yaşındaki kuma .. Süngüler aşkı yasaklayamaz Uzansam tutabilirim ellerini süngüler Düşleri yasaklayamaz Bir dahaki duruşmada Giy gelinliğini Düşlerde olsun İlk gecemiz...
04 April 2006, 16:06 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Sen Aşkı Hiç Bilmeyen...
Hani bir gün sevda bahçelerinde gezecektik elele... Sen şarkılar söyleyecektin, ben dinleyecektim rüzgarın melodisini... Sonra, sonra güller derecektin, dikenlerini ayıklayarak, neden diye soracaktım sana... Ellerine batıp, seni incitmesinler diye cevap verecektin... Şimdi dillerin diken olup, batıyor ve kanatıyor, incitiyor yüreğimi...var git, diken dillerine değmez güllerim... Aşkı anlatıp duruyorsun durmadan, durmadan, aşkı anlatıyorsun... Var mı sende o yürek... Aşk için mangal gibi yürek gerek... Korkarak yaşanmaz aşk... Kaçarak yaşanmaz aşk... Hani demiştim ya, okyanusa dalmayı düşünüyorsan, vurgun yemeği göze alacaksın diye... Sen kim, okyanusa dalmak kim... Kenarına bile yaklaşamayacak kadar korkaksın sen... Su damlaları ile yetinebilirsin ancak... Şimdi çek git artık, çek git... Bu sevda söndüyse artık, senin korkaklığındandır... Korkaklığın yüzündendir... Her şeyin bir bedeli vardır, derler... Hiç eğilmedim hayatımda, hiç... Kırılırım ama eğilmem dedim hep... Şimdi başım dik, huzurlu bir seher yeline saldım kendimi ve martılarla sohbet ediyorum... Hani demiştim sana ya... Ben sevdim mi adam gibi sever, gittim mi de adam gibi giderim diye... GİTTİM... Hayatımda hiç yaşanmamış, hiç var olmamışcasına silerek seni... Gittim... Ben kaldıramayağım taşın altına elimi koymadım bugüne kadar... Taşıyamayacağım yükün altına girmedim... Ama sen... Sen ilk raundda kaçıp gittin... Ben havlu atmadım ringin ortasına korkak boksörler gibi... Ben bir bahçıvanım... Gül yetiştiririm sevgi bahçemde... Dikeni olmasaydı değerli olur muydu GÜL... Gülü seven dikenini de sever, güle ait olduğu için... Şimdi git artık, ait olduğun yere... Aşk korkakların işi değildir... Yaşayacaksan yaşarsın... DOLU DOLU... Dünyaya meydan okuyarak... Şimdi ben gittim, seni kendi yalnızlığın ve karmaşan içinde bırakarak... Sen aşkı hiç bilmeyen... Ben ise sevgi dokuyup, sevgi deren.
04 April 2006, 17:11 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Sen Söylemeden De Biliyorum Seziyorum ki kaçacaksın.. Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Çok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama isini bırak bende Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya AMA KENDİNİ BIRAK BENDE Aziz Nesin