|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
28 February 2007, 15:49 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
835
Üyelik T.:
12 April 2006
Arkadaşları:0
EY KOCA DÜNYA BEN ASIL O GÜN ÖLDÜM
EY KOCA DÜNYA BEN ASIL O GÜN ÖLDÜM Hrant DINK'in ölümünden sonra yaşananların ardından,VATAN'ı için (adını bile sonradan öğrendiğim) >DİYARBAKIR Lice'de şehit olan. Komd.Astsb.Kd.Çvş.Kadir AYDIN'a ithafen yazılmıştır. Ruhun şad olsun. EY KOCA DÜNYA BEN DE ÖLDÜM ey koca dünya ben de öldüm,Belli ki hiç birinizin haberi yok,Hem de DİNK'ten sadece bir gün önce, Ama sen ne duydun, ne gördün, ne de umursadın...Ölümümden hemen sonra kameralar gelmedi oraya.Halk'ta toplanmadı ellerinde karanfil ve mumlarla,Hiçbir devlet büyüğü ve Amerika da kınamadı ölümümü, Ve yazmadılar adımı mezar taşımdan başka, hiçbir yere... Halbuki benim adım öz ve öz Türkçe idi, "Kadir AYDIN"Okunması, söylenmesi ve yazılması onunkinden daha kolaydı,Ama anmadı beni babamdan gayrı kimse, onu andıkları gibi,Ve yazılmadı başka hiçbir yere adım, anamın yüreğinden başka... Ben gencecik fidandım, daha hiç tomurcuk vermemiş,Ve soldurdular beni Lice'de, hayatımın baharında,Beni de vurdular, ben de öldüm, bilmem duydunuz mu? Ama Bulamadılar beni vuranları 32 saatte, belki de hiç aramadılar... Ben kendi vatanımda, vatanımı vatansızlardan korumak için öldüm,Ben Türk'tüm, adım Türkçe, ama öğrenemedi adımı hiç kimse,Bir kez bile manşet de olamadım ya o gül yüzümle gazetelere,İşte EY KOCA DÜNYA BEN ASIL O GÜN ÖLDÜM... -~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
28 February 2007, 17:50 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
insalar birbirlerini vurmasınlarrrr...ermenisi türkü lazı çerkezi kürtü hiç farketmez...katliam olmasın..birlik düzenlik barış içinde yaşansın...olmuyor dimi olmaz... :cry:
01 March 2007, 12:19 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşayan toplumlar şimdi batının taktiğiyle düşman oldu. Bazı haklı sebeplerden dolayı yukardaki yazının önemi ve sitemide ortaya çıkıyor. Kendilerinden olunca dünya ayağa kalkıyor ama bizden birisine bir şey olunca üstlerine ölü toprağı dökülüyor.
YAZI İÇİN TEŞEKKÜRLER
01 March 2007, 12:29 | Mesaj No:4 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Osmanlı nın bir emirle Fransa da dansı yasak ettirdiği devrin kapatılmasından sonra onunla övünmekle değil onu silip üzerine yeni bir yapı kurmaya başlandıktan sonra, nasıl bir çocuk başkalrına yaranmak için yaramazlık yapar, ya da bazen de sevdiklerini taklid eder, bugün büyük bir kültür medeniyeti kuranların torunları küçüklük aşağılık kompleksine kapılıp taklitlerle, ya da sevdiklerini yapmakla gözüne büyüttüğü karşısında kendisini küçülttüğü, atalarımızı şehit etmiş milletlere yaranma derdine düşmüş, nasıl takdir görürürümün kaygısıyla hayatını düzenlemeye başlamış vaziyettedir.Çok yazık ki birgün bizim için kan döken dedelerimiz hesabını sorduğunda namuslu şerefli bir cevabımız yok....Binler teessüf içindeyim.
|
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |