|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
26 March 2007, 21:51 | Mesaj No:1 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Sevmek Vardı,Leyla Vardı...
Sevmek Vardı,Leyla Vardı... Sevmek diye bir şey vardı bir zamanlar.Bugün uzaktan iğrenerek ya da küçümseyerek bakılacağından şüphe duymadığım bir Mecnun vardı.Ne malı vardı ne mülkü vardı,ne yarine mesaj atardı ne sevdiğini söyleyebilirdi,ne bilgisayarı vardı ne de edebi yanı.Hiçbir şeyi yoktu.Sadece kalbi vardı.Temizdi.Çölün kum fırtınalarına rağmen hiç kirlenmemişti.Sadece sevecek kadar yeri kullanırdı,yaşamak kadarını bile düşünmedi.Başka duygular mı ya da mantık mı?O onları hiç tanımadı.Bugün mantıktan dem vuranlar sevdiğine mecnun gibiyim, sen benim leylamsın dedi.Ama ne leyla için bir kendinden geçti, ne de sevdiğine bir şeyi tercih etti.Her şey ve bir de leyla.Sığmadı yüreciklere,kan pompalamaktan başka bir yanı olmayan bir avuca sığan kalbe sığmazdı elbet.Ruh değildi sevgiliye adanan,mantıktı.Hangi akıl kabul eder bir çelimsiz kız için kendinden geçip alemin diline düşmeyi?Beklemek nafile bir mecnun daha.Çünkü leylalar artık çöle gömüldü.Hem de diri diri.Gururlanmayın boşuna bilgi çağındayız sanmayın ey bedevi ve medeniler.Artık cahilce değil tüm kitaplar ezberlenerek alimce ve pis bir kibirle, kalple değil mantıkla kızlar diri diri gömülüyor artık.Cahiliye devri yeniden başladı.Cahilin en kötüsü bilmediğini bilmeyendir ya.Bu cahilliği ancak kıyamet bitirir..Leylaları gömmeden akıllanan Kayslar tekrar delirse keşke. mavera |
27 March 2007, 00:04 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
1011
Üyelik T.:
09 November 2006
Arkadaşları:0
|
dosta
yabancı zamanlardayız anlamıyor bizi kimse
sadece düşlerimizde büyüyecek içimizdeki çocuk boş ver dostum zaman toprakta bir muazzam birikimse Kİ ÖYLE içimizdeki aşk her şeye kadirdir
27 March 2007, 09:44 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
|
sevmek vardı, leyla vardı..... (buda senin geçmişin olsa gerek)
27 March 2007, 10:24 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
|
doğrudur öyle olsun bakalım
27 March 2007, 10:46 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
|
demekki geçmiş kolay kolay unutulmuyormuş sadece unuttuğunu zannediyormuşsun
27 March 2007, 11:02 | Mesaj No:9 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
|
yakamam demişisn ama halen yazılarına eklemişsin hani sen derdin ya bir dediğin diğerini tutmuyor diye farkındaysan sendede aynısı oluyor
27 March 2007, 11:17 | Mesaj No:10 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Mecnun erkekleri, leyla da kızları temsil ediyor.O maksatla kullandım demiştim.Niyetim farklı idi,tevafuk oldu.Kızım sana söylüyorum gelinim sen işit ata sözünü de bu vesileyle hatırlatmak isterim.Temsillere takılıp kalmamak gerekir.
|
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |