|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
01 April 2007, 23:14 | Mesaj No:1 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
ÖLÜM(Leyla İle Mecnun)
ÖLÜM(Leyla İle Mecnun) Anlatacaktım ölümlerini bir sonbahar eşliğinde Bir kış güneşliğinde Fakat baktım bu ölüm değil diriliştir Tabiatı aşan bir bildiriştir Ne güz ne sarı renk bu göçü anlatır Bu kan rengi bu kıpkızıl öçü anlatır Görünüşte kırmızı gerçekte yeşil Görünüşte öç hakikatte değil Faninin sonsuzla barışması Affın mağfiretle yarışması Yaprağın düşüşü değil bu toprağa Bir yıldırım çarpışıdır dağa Sonbahar değil ilkbahardır Ölümden sonra ölümsüz hayat vardır Bulutlar açılır güneş çıkar Yağmur taneleri inci tanelerine dönüşür Deniz çalkanır saçar ortaya hazinesini Anladım onlar ölmediler Ölüm adına Ölüm maskesini takınarak Dönüştüler bir ışığa SEZAİ KARAKOÇ |
03 April 2007, 09:47 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
804
Üyelik T.:
27 March 2006
Arkadaşları:0
|
ÖLÜM(Leyla İle Mecnun)
Aşkı sordular bana
Gel de cevaplandır bir çırpıda Derken başladım anlatmaya Dedim, aşk Mecnun ile Leyla’nın Ferhat ile Şirinin Kerem ile Aslının O yüce aşkları gibi Gayri bilmem ben başka aşk Onların aşkları bir başka Aşkları uğruna gurbet içinde gurbet Vuslat içinde vuslat Yanmak içinde yanmak Ölmek içinde ölmek İşte böyle erdiler Gönül birliği ile Vahdeti vücuda Buldular fena içinde bekayı Geçtiler kararsızlıktan mutlaka Derken oldular meftun Her şeyi ile mestane Aynen âşık ile maşuk gibi İşte aşk böyle bir şey Uğrunda delmek dağları Boğmak yağmurlarla çölleri Aşındırmak bütün yolları İşte aşk böyle bir şey Bak aşk şu bülbül’ün güle Nida ettiği Aşk şarkıları gibi Âşık neyzenin huya Nefes ettiği Aşk tılsımları gibi İşte aşk böyle bir şey.