|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
13 April 2006, 10:07 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
SenSizLik
SenSizLik Biliyorum konusacak birseyimiz kalmadi, paylasacak hic bir seyimiz yok. Yine de yüregimden gücümün yettigi yere kadar sana sesleniyorum, seninle konusuyorum... Bugün sana olan kirginligimi rafa kaldirdim, sevgimi aldim avuclarimin arasina, ona siginiyorum... Cümlelerimi kisalttim, kelimelerim buruk, gülüslerim istenmeyen dudaklarimda... Bir ihtimal gelisine sigindigimi farkettiysem de, engel olamadim gurursuz ama umutlu hasretine... Bugün gönlümü hos tutmak istiyorum, imkansiz olan her rüyaya inanasim geliyor... Bir cocuk gibi isteklerimi bastiramiyorum... calmayan telefonuma elim gidiyor, sana halen bende oldugunu israrla yazmaya calisiyorum... Bende olan seni, hic kirmadim, degistirmedim ve hep korudum desem de, sendeki benin nasil oldugunu, gülüp gülmedigini anlamsiz bir sikintiyla merak ediyorum... icimdeki güzelligine inanip inanmamani artik umursamiyorum! Üsüyorum, bu üsüme yalnizligimdan geliyor ve sariyor her tarafimi... Tutunabilecegim hicbir güzellik yok, hatirlamaktan usanmayacagim anilarim disinda... isinabilmek icin onlara sariliyorum... Anlamsiz ve cevapsiz sorular hihzirca siritiyor, ben görmemeye calisiyorum... Düsler uzak gibi görünüyordu ama yakindi... Belki de görmeyi istemek gerekiyordu... Gözlerini ac desem kapatacaksin ama kapatma gözlerini! Kendime bir demet papatya aldim ama bakmadim falima... Gözlerimi gelislere verdim, gözlerimdeki hüzün bile seni özlemis itiraf etti sonunda... Düsüncelerim gururlu, hayallerim ve sevdam degil... Gelseydin, kendimi unutup sana kosacaktim, susturacaktim icimdeki isyani, kavgalarin ortasinda bir günes gibi dogup isitacaktim yüregini, sevincten aglayacaktim bu defa, mutluyken hemen sarhos olmusum gibi, dokunacaktim, sarilacaktim. Ama gelmedin, gelemezdin belki de gelmeye de hic niyetin yoktu aslinda... Kendimi kandirdigimi anladigimda agliyordum... Eskiden kimi sarkilarin ne kadar anlamli oldugunu düsünürken, simdi ayriligin ardindan calinan her sarki umutsuzlugumu ve sevgimi anlatiyormus gibi geliyor... Sevdigim ne cok sarki varmis, bunu senin gidisin gösterdi bana... Her sarkida sen varsin, her yerde, her gördügüm insanda, denizde, gecede, uykumda... Nasil beceriyorsun her yerde olabilmeyi... Bu bir marifetse eger, neden benim yanimda degilsin ki? Gözyaslarim asilligini yitiriyor ve yenik düsüyorum sevdana... Gittin! Belki de hic gelmemistin ben, geldigini sandim... Ayak uyduramadim yorgunluguna... Dudaklarina düslerindeki öpüsü konduramadim... Kimi zaman bir cocuk oldum gülüslerinde simaran, kimi zaman bir kadin; dokunuslarinda kendini bulan... Ama! En cok da imkânsizin oldum... Her gelisimde bir kez daha gönderdigin oldum... inanamadigin, Yenemedigin, üzerinden atlayamadigin korkularin oldum... Agladigin, bagirdigin ya da sustugun isyanin oldum, sessizce bosalan gözyaslarin, birikmisligin oldum... Yüregindeki kadin ben olmak isterken yüregine siginan ve tozlanacak olan bir ani oldum... Haketmediklerin, artik yeter dediklerin ve herseyin olmak isterken belki de hicbir seyin oldum... Söylesene ben gercekten senin neyin oldum? Sesin hep uzaklari cagiriyordu, ben üstüme alindim, sana geldim... Bilseydim, bana ait olmayan bir seslenisi sahiplenir miydim? simdi bir mevsimlik ask kaldi avuclarimda sadece bir mevsim yasanan ama bir ömür gibi gelen ask... Kalbime henüz söyleyemedim gittigini, ögrenirse onun da aci cekmesinden korkuyorum... Seni halen benimle biliyor ve seviyor ama ben kalbime ilk defa yalan söylüyorum... Gittin! Sevdamin yokluguna alisabilirim belki ama sesinin uzak yollarin sonunda olmasi acitiyor icimi... Suskunlugun en büyük silahindi, suskunlugunla vurdun beni asil aci olan, canimi acitan unutulmak... Söylesene unutulmak kime yakisiyor? Unutan sen olsan da sana bile yakismiyor ... Merak etme, üstüne giydirmedim bu duyguyu, unutulmayan olmak sende daha güzel duruyor... Görüyorsun iste, ask'a ve sana ihanet etmiyorum benim kirginligim ask'a... Sen üstüne alindin...
13 April 2006, 10:10 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
SenSizLik
:arrow: BU YAZI ÇOK GÜZELDİR ARKADAŞIM BURAYA TAŞIDIĞIN İÇİN SAĞ OL :wink:
13 April 2006, 11:08 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Beğendiğine sevindim Cerenimo senin eklediğinde çok hoştu.. :wink:
13 April 2006, 11:21 | Mesaj No:4 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
SenSizLik
Senin açmadığın bahçeye yağmur düşermiş Bülbül konarmış gül dalına bana ne, Sensiz hüzün yüklü baharlar Gecenin rengini taşır sabahlar Dört bir yanımda ahlar, siyahlar Düğün varmış köyde Bayram gelirmiş şehre Bana ne! Hep mayısları bekledim, Gül bahçelerinin gül yüzünde Gül yüzünü aradım. Bülbül oldum dağlara düştüm aşkından. Feryatlarım tutuştu gül rengini aldı Ama gül açmadı sığ bahçemde. Gayri sevdalara tutuldum, Bir zaman avundum öylesine. Sönmedi içimdeki yangınlar Her baktığımda o yare Sana olan vefasızlığımı hatırladım. Dön artık yeniden rüyalarıma Terk etme ne olur düşlerimi Biçareyim boynu büküğüm. Yok başımı okşayanım, elimden tutanım, Renklerinin kuşağına saranım Beni de yanına alanım, bu da benden diyenim. Öksüzüm, yetimim işte. Diken kaldım gönül bahçemde Göz yaşı dökemedim yüreğimin çölüne. Hani söz vermiştim asi kalbime Senden başkasını sevmeyecektim. Bakmayacaktım bir başka sevdaya. Kaç defa kapına geldim ama dokunamadım Utandım çünkü vefasızdım, duyarsızdım. Bilmem kaç defa ihanet ettim aşkıma... Vefasızım gör işte... Sensiz baharlar, Hüzün yüklü bulutlar gibi döner başımda Sensiz baharlar, hazan taşır bağrında. Sensizlik yüreğimde derin çukurlar açtı. Bekletme beni çöl zambağım, Tüm vefasızlığımla yinede kapındayım. Sırtıma sardığım çantamda azığım tükendi Çeşmelerin suları ne kadar soğuk aksa Yüreğimin yangını o kadar artıyor. Irmakların peşinden koşturdum bir yudum diye, Boş denizin koynuna sığındılar. Denizlere el açtım bir merhamet dilendim, Yağmurlara karıştılar. Yağmur bekledim baharları gönül ateşime Bir damla düşmediler. Yangınım işte Türkülerim sazıma inmiyor, Şiirlerim sözüme uymuyor Gecenin perdesi arkasında Yıkıldığımı kimseler duymuyor. Göz yaşı ısmarladım nev baharlara Hani doyası ağlamak için. Hani o gül kokunu hissedebilmek için Kaç gül kopardım dalından. Sevdanın tadına doya bilmek için Tadında bal aradım bulamadım. Yoruldum işte Al beni de kurtar buralardan, Buraların karı fazla, boranı fazla Tozu fazla, nazı fazla çekilmiyor. Hani baharı da olsa, çiçeği de açsa, Bulutsuz gökyüzü, beyaz denizi de olsa Sensiz bir anlam ifade etmiyor. Kelimelerim yorgun düştü Eğik başlı cümlelerin arasına Mısralarım, ritim tutturamadı, Katılamadı şiir kervanına. Çöl gecelerinde yıldızlara Leyla’yı soran Mecnun gibi şaşkınım. Sensiz bahar gelmiş, gül açmış bahçelerde, Bülbül konmuş dalına,bana ne. Sen yoksun, kokun yok, rengin yok, tadın yok. Seni getirmedikleri için dargınım baharlara Dargınım işte Seni açmadığı için bahçeler kırgınım. Kırgınım işte! Yinede kapındayım... Deniz Mavi
13 April 2006, 11:56 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
SENINLEYIM Sükun damla damla düşünce göle Yağmurla ağlama ben seninleyim Gariplerden bir ses erişirse göğe Gökleri tarama ben seninleyim Kırlara dert açma doldur sineni Serin türkülerim sarınca seni Zambaklara dokun ben seninleyim Gurbet duygusuna yabancısısın Çileliyim derdin yalancımısın Hüzün ülkesinde tek hancımısın Sitemler boşluğa ben seninleyim Yar hasrete bense ümide sürgün Şiirim eline geçerse birgün Mısralara kapan ben seninleyim Promete
13 April 2006, 16:25 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Sensizlik
Yalnız geçen gecelerin bitmeyen karanlıklarında aradım seni Belki karanlıkların içinden bana gelirsin diye dolaştım tüm sokakları Bir köşebaşindan çikmani, O ıssız sahilde dolaşırken bulmayı isterdim seni Ama gündüze inat sanki karanlıkta kaybolup gitmişsin Lanetler yağdırdım seni benden çalan geceye Saçından tutup taşlara başını vurur misali tekmeledim duvarları İşte son defa şu ağacın altında tuttum ellerini Son defa şu parkta öptüm onun dudaklarini Artık onun yerine karanlıkla sevişiyorum Kahrolsun ki senin yerini tutmuyor hiçbirşey Onun içindir ki senin gibi ben de karanlıklarda kaybolup gitmek Sana tekrar kavuşmak istiyorum artik melegim Aç kucağını ben geliyorum MELEĞİM... Tüm benliğimle... SuSKuNaY
13 April 2006, 16:34 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
SenSizLik
hımmmm
bu ne hasretlik şiirleri falan ne oluyor orada pışttttttttttt REHA ihsanın savunmasını al yoksa ben yazılı delilleri sunacam az kaldı bizi izlemeye devam edin :twisted: :twisted: :twisted:
13 April 2006, 18:04 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Ah Şahika ah, nerden başıma bela oldun ya, sendende birşey saklanmıyor.. :?