|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
04 September 2006, 00:48 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
Arkadaşları:0
|
Ayak izleri....
Ayak izleri.... [size=18px] Adamin biri bir gece rüyasinda Tanri ile birlikte kumsalda yürüdügünü görür. Gökyüzünde yasamindan bazi görüntüler belirir. Her bir görüntüde, kumsalda iki çift ayak izi oldugunu görür. Bir çifti kendisine,digeri ise, Tanri'ya aittir. Yasamindan son görüntüde belirdiginde, Kumsaldaki ayak izlerine dönüp bakar. Yasam yolunun pek çok bölümünde sadece bir çift ayak izi oldugunu farkeder. Ayrica bunun yasaminin en aciz Ve en sikintili dönemine rastladigini görür. Bu durum onu çok rahatsiz eder ve Tanri'ya sorar "Tanrim, senin yolunda bir kere ilerlemeye karar verdigimde Yol boyunca benimle birlikte olacagini söylemistin. Fakat yasamimin en zorlu anlarinda yol boyunca Sadece bir çift ayak izi oldugunu görüyorum. Senin yardimina en fazla gereksinim duydugum anlarda Beni niye terk ettigini anlamiyorum." Tanri yanit verir: "Oglum, sevgili çocugum, seni seviyorum ve Seni hiçbir zaman terketmeyecegim. Yasamin korkulu ve sikintili günlerinde, Bir çift ayak izi gördügün zamanlar, Seni kucagimda tasidigim günlerdi..."[/size]
16 September 2006, 01:07 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
Arkadaşları:0
|
Ayak izleri....
[size=18px] Şubat Ayı
Olay, Sezar doneminde geciyor. Julius Sezar, takvimdeki karisikliklari cozmesi icin Misirli astronomi bilgini Sosigenes'e emir veriyor. O zamanlarda 1 yilin 365 gun 6 saat surdugu biliniyor. Sosigenes de cozuyor : HER YIL 365 GUN CEKECEK. HER YILDAN 6 SAAT ARTACAK. ARTAN SAATLER 4 YILDA BIR TAKVIME EKLENECEK O YIL 365 + 24 SAAT = 366 GUN OLACAK. 366 gün 12 esit parcaya bolunmedigi icin 6 ay 30 gun, diger 6 ay 31 gun cekecek. Peki 365 gun ceken yillarda aylara gore dagilim nasil olacak ? Yüce Sezar emir veriyor : 365 GUN CEKEN YILLARDA EN SON AYDAN 1 GUN DUSULSUN. O zamanlar yilbasi, Mart ayinda. Yani Subat, yilin son ayi. (September=7, October=8, November=9, December=10 da buradan geliyor) boylece Subat ayi, 4 yilda bir 30 gun,diger yillarda 29 gun olmus. Yüce Sezar, bununla da yetinmeyip aylardan birine kendi ismini vermis : JULIUS, yani JULY(temmuz). Sonradan imparator olan Augustus, Sezar'dan asagi kalmamis ve sonraki aya kendi ismini vermis : AUGUSTUS, yani AUGUST. Ancak Julius Sezar'in ayi 31 gunken Augustus'un ayi 30 gun olur mu ? O da emir vermis : YILIN SON AYINDAN 1 GUN DAHA ALIN, BENIM AYIMI DA 31 GUN YAPIN. Zavalli Subat'tan 1 gun daha alinmis ve Agustos'a eklenmis. O gun bu gundur Subat ayi, 4 yilda bir 29 gun, diger yillarda 28 gun, Sezar'in ayi Temmuz ve Augustus'un ayi Agustos da pespese 31 gun ceker oluvermis. [/size]