|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
08 December 2008, 21:45 | Mesaj No:1 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Delikanlı Yürek
Delikanlı Yürek Hey sevdiğim hey Doğrudur yanardağları mekân tuttuğum Tutulmuş bi yol kalbimdeki ateş Yaşanmamış bir gün gibi görmüşüm seni Bu yoksul bu tutsak gönülde Şu şaşkın solukta Tatlı bir sızı olduğun doğrudur Doğrudur ama Tez gelip geçen baharlar bana göre değildir Kında kılıç namluda kurşun gibi Yüreğin yeri ucuz sevdalar değildir O yürek ki eriyecekse Delikanlı bir yürekte erimeli Bükülecekse kadir kıymet bilene bükülmeli Sevdiği kadar da sevilmeli Bakma yüreğimin yangınına Can evinden ayrı düşer de Düşmez vefasızın kucağına Boşuna taşımam ben dağlarımın sabrını Manâsız sevdalara beyhude düşmem Seviyorum dediysem Allah’ına kadardır Ölüm dahi uğruna Sanma ki zordur sevdiğim zordur Çölde rahmet umutsuza umut olacaksan gel Gel gel ama Sevildiğin gibi seveceksen gel. Yalan değil gözlerimde Yanık bir sevdanın kokusu olduğu Yalan değil engin bir çığlık gibi Gün gün büyüdüğün dudaklarımda Can lezzetiyle akarsın gün olur ki damarlarımda Ama yine de bana göre değil El pençe durup da aman dilemek Bana göre değil Kul köle olup da merhamet beklemek Büyülü efsunlu gecelerim olmalı seninle Tutkusu benzersiz düşlerim olmalı Ötelerden kopup gelen Derinlerde hep derinlerde biriken sevdama eş olmalı Hasretle baktıracaksan Yıldızların dibindeki heybetine Ardına düşüp de yollayacaksan Gönül gurbetine Kapatırım senden yana bütün geçitlerimi Buz dağlarına çeviririm öfkemi Güneş olsan dahi eritemezsin Öyle bir kaybolurum ki gözlerinde Issızlığımın derinlerine giremezsin Çöle rahmet umutsuza umut olacaksan gel Gel ama Sevildiğin gibi seveceksen gel. Yurdagül Özay |
07 January 2009, 12:56 | Mesaj No:2 |
Papatyam Editörü
Durumu:
Papatyam No :
1242
Üyelik T.:
19 February 2008
Arkadaşları:0
|
Ynt: Delikanlı Yürek
vay mavix kardeş eline yüreğine sağlık olsun