|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
20 March 2006, 14:41 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
''Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi?..''
''Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi?..'' Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi? Yoklugunda ne atesleri hasretimle yaktim da, Bir seni yakamadim beni yaktigin gibi. cölde su, mahpusta gün, oructa ekmek gibi bekledim seni. Sense araya korkular koydun, Yasaklar koydun, Bitmez tükenmez engeller koydun. simdi nerdesin diye sakin sorma. Sen cagirdin da ben gelmedim mi? Sen varken darilmazdim ciceksiz baharlara, Yagmurlu havalara, bu kasvetli aksamlara. Sen varken; Bakip iclenmezdim tren istasyonlarina, Otobüs duraklarina... Sen varken ayrilanlara aglamazdim... Yikilmazdim biten sevdalarin ardindan, Gidenlere küsmezdim, Kalanlara acimazdim... Sen varken böyle üsümezdim,titremezdim. Masumdum, cocuklar gibi. Böyle delirmezdim,küfretmezdim... Hele ölmeyi hic düsünmezdim. simdi soruyorum sana: Adi sevdaysa bu cehennemin, Sen yaktin da ben yanmadim mi? Biliyorsun; Bütün acilarina yesil isik yaktim olmadi. Bütün korkularina arka ciktim olmadi. Daglara merdiven dayadim olmadi. Haziranda kar oldum yagdim avuclarina olmadi. Sevdim olmadi,yandim olmadi,taptim olmadi. Artik benden pes! Bu askin biletini istedigin gibi kes! Nasilsa gidiyorsun. Biliyorum, git... Ama ardinda; Aglayan bir cift göz, Paramparca bir yürek, Ve yikilmis bir dag görmek istemiyosan; cek silahini,daya sirtima, Titrersem namerdim... Sen vurdun da ben ölmedim mi? Ahmet Selcuk Ilkan
20 March 2006, 15:35 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Biliyorsun;
Bütün acilarina yesil isik yaktim olmadi. Bütün korkularina arka ciktim olmadi. Daglara merdiven dayadim olmadi. Haziranda kar oldum yagdim avuclarina olmadi. Sevdim olmadi,yandim olmadi,taptim olmadi. Artik benden pes! Bu askin biletini istedigin gibi kes!
21 March 2006, 09:50 | Mesaj No:3 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
YAK BENİ
[size=18px]YAK BENİ[/size]
Öyle aşksadım ki anlatılmaz Gözünün değdiği her yerde artık beni göreceksin [size=18px]Aklımı firara vermişim zaten[/size] Ben ki gurbetim kendime sensizliğin duvarıyla çevrili kendi dehlizine sürgün Aşkın zaferine sancılı şafak senelerdir kınında Zulasında hayatın Ve siyah güneşin çok yakınında [size=18px]Hiç kimse senin kadar sevilmedi[/size] Benim kadar sevmedi hiç kimse Bir şiiri kıskandıran gözlerinle yak beni Ne varsa gök mavisine ve bir kuş yuvasına dair [size=18px]kıpkırmızı kokan gül yaprağındadır[/size] ve üzerindeki şebnem hep o şarkının nakaratıdır Kendine ağlamaz elbette bulut Her yağmur birer yeşil yaratmak içindir Sanma ki yıkıldım sanma ki çöktüm Bir başka bahar için yaprak döktüm Celladı ölüyor kavuşmamızın Çünkü ağır sevdalıyım Ve çünkü tek heceli ölümler demlenir aşkın semaverinde [size=18px]Bir deniz özlemiyle aktığım son nehir[/size] yüreğimin o en saklı yerinde her an ölebilir her an dirilir Buzları üşüten bozkır ayazı [size=18px]Ve denizden çıkmış rüzgarlarla gel[/size] Kuru dalları bastıkça kırılan eylül üzüm karası bir hasrete soyunup bürünmüşken Kurşunlara dizilirken susuz denizler Kapattım penceresini ömrümün [size=18px]çektim perdesini Hazırım YAK BENİ[/size] FATİH KISAPARMAK
21 March 2006, 11:04 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
''Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi?..''
[size=18px]Varken Yoktun Aslında
Bir anlamsızlığı adımlamaktı senle yaşanan, Bam telinde hüznün . Bir acıyı yorumlamak, Bir yalnızlığı yudumlamaktı. Ben sevdanın resmini çizdim sana, Yani hayatın, yani acının, yani sevincin yavru güvercin. Sana varlığın yansımasını çizdim. Dilim lâl kalemsizdim. Senin sevdan, Bir acıya eşlik etmek, Hüznü bulamak umuda, Çok sesli bir yalnızlık demekti. Ad koymaktı arayışa, Direnmekti, dönmemekti. Dönersen sonun olur, Yokken varsın aslında. Ömer Karayılan[/size] |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |