|
Sağlık ve Hastalıklar Sağlığımız ve Hastalıklar İle İlgili Merak Ettiğiniz Herşeyi Burada Bulabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
11 March 2008, 15:36 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Stres nedir?
Stres nedir? Stres nedir? Mutsuzluğumuzun nedenlerinin en başında stres geliyor. Bugün stres ile ilgili nedenleri ve kurtulmanın yollarını yazmak istiyorum. Stresin nedenleri 1- Anı yaşayamadığımız için 2- Yaptığımız işi sevmediğimiz için 3- Evliliğimizden memnun olmadığımız için 4- Maddi imkansızlıklar içinde olmamız 5- Affetmediğimiz için 6- Hadi dostlar sınava diyemiyoruz 7- Vazgeçemediğimiz için 8- Kızgınlıklarımızı ifade edemediğimiz için 9- Çocuklarımıza ne vereceğimizi bilemiyoruz 10- Çocuklara yönelip kendimizi unutuyoruz 11- Eşimizle birlikte adım atamıyoruz 12- Her konuyu negatif olarak anlatıyoruz 13- Başkalarının yanlışlarının bedelini biz ödüyoruz 14- İlişkilerimizi sonuna kadar yaşamıyoruz 15- Ayrılıkları ve bitişleri kabullenmiyoruz 16- Bazı insanlar sürekli ağlar 17- Korkularımız (yalnız kalma, terk edilme, tanımadığımız korkular ..vs..) 18- İhanet ve nedenleri 19- Empati yapamamamız 20- Deprasyonda olduğumuz halde doktora gitmememiz 21- Bir hedefimimizin olmaması 22- Kıskançlık 23- Özgür olmadığımız için 24- Bağımdaşlığa son veremememiz Stesten neden kurtulamıyoruz? Mutsuzluğun kaynağını bilmiyoruz Bir bilene sorma alışkanlığımız yok Stresten gerçekten kurtulmayı istemiyoruz Ağlamayı seviyoruz Hedefleri elde edince keyfini çıkaramıyoruz Ben kimim cevabını bilmiyoruz Özgürlük için savaşmıyoruz Stersten kurtulmanın yolları 1- En büyük mutluluk, mutsuzluğun kaynağını bulmaktır 2- Bütün streslerimizi kağıda yazalım 3- Sorunları tek tek ele alıp artı ve eksilerini yazalım 4- Eğer sorunu şimdi çözmemek yani beklemek bize ileride artı katacaksa rafa kaldıralım 5- Yapılması gereken her şeyi ajandaya yazalım 6- Zamanı planlayalım 7- Hedefler koyalım 8- Anı yaşamayı öğrenelim 9- Bütün yarım işleri bitirelim 10- Spor yapalım 11- Sağlıklı olmayı hedef edinelim 12- Bağımdaşlıktan kurtulalım Bu yazdıklarımın her bir satırı ayrı bir yazı konusu. Zaman içinde detaylara girerim. Bu yazımda sizi olumsuzluklarla sıkmak istemiyorum. Yazdığım bu maddeleri hiçbir kitapta okumadım. İnanın ki hepsinde yaşanmışlık var. Bunlar pratik hayatta başımdan geçenlerden çıkarttığım derslerin sonuçları. Umarım sizlere de faydalı olur. Sevgiler Tülay Bilin