|
Dini Hikayeler Dinimizle İlgili Bütün Hikayeler Bu Bölümde Yer Verebilir ve Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
14 April 2007, 11:01 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
Arkadaşları:0
|
Ağaç Yürüyor
Ağaç Yürüyor Ağaç Yürüyor Bir gün, bir köylü gelip Allah'ın Habibine, Dedi ki: (Bir delilin var mı nübüvvetine? Allah'ın hak Resulü olduğunu gösteren, Bir mucize göster ki, inanayım sana ben.) Peygamber Efendimiz, o köylüye dönerek, İlerdeki büyük bir ağacı göstererek, Buyurdu: (Git öyleyse, şu ağacın yanına. Seni Peygamberimiz çağırıyor de ona.) Köylü, merak içinde ağaca ilerledi. (Allah'ın Peygamberi seni istiyor) dedi. O anda koca ağaç, toprağı yara yara, Geldi Resulullah'ın huzuruna o ara. Sonra dile gelerek, dedi: (Ya Resulallah! Sen, cümle mahlukların Peygamberisin Vallah.) Köylü, şaşkın bir halde dedi ki: (Ettim hayret. Bir daha emir versen, eder mi geri avdet?) Resulullah, ağaca buyurdu: (Git yerine!) Ağaç geri giderek, yerine girdi yine. Köylü bunu da görüp, fazlalaştı hayreti. Resulullah'a karşı çoğaldı muhabbeti. Şehadeti söyleyip, girdi islam dinine. Dedi ki: (Tam inandım senin nübüvvetine. Eğer izin verirsen, sana secde edeyim. Mübarek ayağına, eğilip yüz süreyim.) Buyurdu ki: (Ey köylü, hayır secde etme, dur! Zira secde, yalnızca Rabbimize mahsustur.) Hazret-i Ömer dahi, Resulün huzuruna, Gelerek, bir hususu arz etti bir gün Ona. Dedi: (Ya Resulallah, yeminle söylüyorum. Nefsim hariç, herşeyden seni çok seviyorum.) Peygamber Efendimiz buyurdu ki o zaman: (Ya Ömer, ümmetimden eğer ki bir müslüman, Beni, kendi canından sevmezse daha fazla, O kimsenin imanı mükemmel olmaz asla. Yani beni, kendinden, seviyorsa daha az, Bil ki onun imanı, asla kâmil olamaz.) O zaman Ömer Faruk, dedi: (Ya Resulallah! Seni, kendi canımdan fazla severim Vallah.) Onun bu beyanını beğenerek o Server, Cevaben buyurdu ki: (Şimdi oldu ya Ömer.) Bir gün de, biri gelip sordu Resulullah'a: (Kıyamete ne kadar zamanımız var daha?) Peygamber efendimiz, ona sual etti ki: (Kıyamet günü için ne hazır ettin peki?) Dedi: (Ya Resulallah, fazla bir taat ile, Hiç hazırlanamadım nafile ibadetle. Ama Resulullah'a pek çoktur muhabbetim. Kıyamet günü için, hazırlığım bu benim.) Resulullah buyurdu: (Öyleyse ahirette, Sevdiğin kimse ile bulunursun elbette.) www.huzurpinari.com
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |