|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
28 February 2006, 11:09 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
''Özleyipte kavuşamayanlara şiir..''
''Özleyipte kavuşamayanlara şiir..'' ÖZLEDİM SENİ Çocuk gibiyim bugünlerde; Herşeyden alınıyorum Biri azıcık içime dokunan, Bir söz söylese; Ağlayacak gibi oluyorum, Kırıyorum karşımdakini.. Sanki sonu olmayan, Kapkaranlık bir yoldayım da Çıkış arıyorum..Gülüşlerim bir türlü Yansımıyor dudaklarıma. Hep yarım,hep eksik günler yaşıyorum. Yüreğim ağır geliyor bana... Hayata karşı bir yenilmişlik, Bir boşvermişlik içindeyim Oysa herkes uzun zaman önce, Güneşe açtı kucağını Bense nereye gitsem, Gri bulutları sürüklüyorum peşimden Güneş bir benim içime doğmuyor Nedense..... Nicedir huzurla uyumanın, Ne demek olduğunu unuttum. Tatsız,tuzsuz bir hayat işte... Bu salak,bu saçma,bu delice Mutsuzluktan kurtulmak istiyorum Ama mümkün olmuyor. Nereye baksam seni görürken Nasıl yapacağım bunu? Daha önce çok denedim... Çok denedim seni unutmayı, Ama olmadı... Ben yüreğimden ve beynimden Çıkardığımı sanarken seni, Sen saklanmışsın biryerlere... Meğer hiç çıkmamışsın benden, Meğer çoğalmışsın,kök salmışsın. Şimdi yeniden çiçek açıyorsun Ve yayılıyorsun bütün bedenime... Seni yok sayarken yaşamak daha kolayd Kalbimin önüne bir duvar örmüştüm Aslında ben değil de sen örmüştün, O duvarı bilmeden... Acı,özlem,hüzün gibi duygular Giremiyordu yüreğime.Kendimce rahattı Bir yol tutturmuş gidiyordum "Olmazdı"diyordum, "İmkansız bir aşktı"diyordum. Avutuyordum kendimi.Şimdi seninle Yaşadığım ne varsa, bir film şeridi Gibi geçiyor önümden! Her aynaya baktığımda beni değil, Seni görüyorum!!! Söyler misin,bütün bunları yaşarken Nasıl silebilirim seni? Nasıl olmadığını varsayabilirim? Özledim seni birtanem... Özleminle başedemiyorum artık, Olmuyor... "Gel"desem,"sev"desem gelir misin? kollarını açarak koşar mısın bana? Bu sevdayı ötelere taşır mısın, Benimle?Beni sensizlikten ve Bu bitip tükenmez acıdan Kurtarır mısın? SENZU
28 February 2006, 11:43 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
GECE KUŞLARI
Yalnızım ,deme. Yalnız ve yanmışlar. Güneşi ile değil. Yıldızları ile, ayan, beyan Mevlana’ya inanarak İsa’nın miladından da önce idi Sevgileri. Yunus’a inat! Olanca gece boyu, Türesin diye soyu. Lütfetmiştiler, akşamdan Sabahı Gizliden,gizliye. Gece kuşları idi adları, Gündüzle bağdaşmazdı soyadları. Nasıl, bilebilirdiler? Göğün yeni rengini, Gülün yediverenini…!? ENGİN FORDUGİL
28 February 2006, 11:58 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]Seni Elinden Tutmuştum
Seni elinden tutmuştum - yaz geçiyordu Yaz geçiyordu, biz geçiyorduk Yazı elinden tutmuştuk Birazdan geleceksin, bakışacağız Bakışacağız, hem var hem yok gibi Hem var hem yok gibi öpüşeceğiz Aramızda söylenmemiş sözlerin uzaklığı Aramızda yaşanmamış şeylerin uzaklığı Yakın ayrılıkların sezgisi tenimizde Hayat geçiyor biz geçiyorduk Bir denizin üzgün kıyısında Güz bir hastalık gibi ilerliyordu Olgun ışığıyla güz Ve biz yaklaşan ayrılıkların önünde Kış duygularına bürünmüşüz Dışardan ağlayışı geliyor çocuğumuzun Ataol Behramoğlu[/size] |
28 February 2006, 12:10 | Mesaj No:4 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
[size=18px]Aşk İki Kişiliktir
Değişir yönü rüzgârın Solar ansızın yapraklar. Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar. Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini, İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten. Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar. Boşanır keder zincirlerinden Sular, tersin tersin akar. Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar. Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken. Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını. Severken hiçbir böcek, Hiç bir kuş yalnız değildir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Ataol Behramoğlu [/size]
28 February 2006, 12:27 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Gönlünüze sağlık dostlar (Nihale, Anafor) çok güzel şiirler, sizin kadar değil tabi.. :wink:
SENSİZLİK sana değil bu sitemler seni benden alıkoyan hayata benle inatlaşan zamana ve sensiz olan her şeye ben seninle açtım bir gül gibi; gidişinle soldum açmam bir daha sen dönmezsen geri fırtına kopuyur dert üstüne dert yağıyor ama inan birtanem sensizlik sensizlik var ya.. RAGIP SARĞUT
28 February 2006, 15:05 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
YÜREĞİM
Bırak ne olursun bir tanem, Sevginle dolsun yüreğim. Yansın bir avuç kor gibi, Aşkınla sönsün yüreğim. Yokluğun hep ıstırabım, Sensiz bitmez acılarım. Dinmez göz yaşlarım gibi, Dökülsün, aksın yüreğim. Seni söküp atamadım, Sineme de saramadım. Gurbetteki hasret gibi, Varsın da, çeksin yüreğim. BOLAT ÜNSAL
02 March 2006, 09:20 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]Bağışla
Ya zamanından çok erken gelirim Dünyaya geldiğim gibi Ya zamanından çok geç Seni bu yaşta sevdiğim gibi Mutluluğa hep geç kalırım Hep erken giderim mutsuzluğa Ya her şey bitmiştir çoktan Ya hiçbir şey başlamamış Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın Ölüme erken sevgiye geç Yine gecikmişim bağışla sevgilim Sev'iye on kala ölüme beş Aziz Nesin[/size] |
02 March 2006, 09:45 | Mesaj No:8 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
02 March 2006, 12:13 | Mesaj No:9 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]Özlem
O denli o denli çok beklettin Alıştırdın bekletmeye kendini Çok zamanlar geçti de geldin Senden çok seviyorum senin özlemini Aziz Nesin[/size] |
07 March 2006, 18:28 | Mesaj No:10 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın
Ölüme erken sevgiye geç Yine gecikmişim bağışla sevgilim Sev'iye on kala ölüme beş Çok manalı Nihale gönlüne sağlık..