![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
![]() Tarihten kıssalar ve hisseler Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yeri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca Yavuz: - Sen sır saklamayı bilir misin, diye sormuş. - Evet Hünkârım, bilirim yanıtını alınca: - Âlâ demiş, ben de iyi bilirim! * * * Sadrazam Keçecizade Fuad Paşa’ya yetmişlik bir kadının otuz yaşında bir gençle evlenmek istediğinden bahsetmişler. Paşa hemen: - Ahmet müsaade etmez, deyince sormuşlar. - Hangi Ahmet? - Karaca Ahmet! * * * Dostlarından biri Fransız Kralı 15. Lui’ye; - Majesteleri demiş, akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre herkes böyle bir vergiyi seve seve öder. Kral gülerek: - Hakikaten enteresan bir fikir demiş, bu buluşunuza karşılık sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum. * * * Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi güç bilgisiyle dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmut Kemal İnal’a sormuşlar; - Sizdeki bilginin çok azına sahip olmalarına rağmen sizden çok daha tanınanlar var. Bunun sebebi nedir? Yanıt şu olmuş. - Ben bilmek için öğrendim, onlar bilinmek için! * * * Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda çok yaramazlık yaptığında babası Sultan 2. Murat Han: - Sen ne kadar yaramaz çocuksun. Senden adam olmaz, diye çıkışırmış. Orada bulunan Akşemsettin de her defasında mırıldanırmış; - Peder ne deeerrr, kader ne deeerrr. >> Kaynak: Milliyet (Melih Aşık / Açık Pencere)
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Dini Kıssalar | Mekansiz | Dini Hikayeler | 5 | 05 May 2006 14:14 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |