![]() |
Mesaj No:1 |
Papatyam Editörü
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
1242
Üyelik T.:
19 February 2008
Arkadaşları:0
|
![]() FECR SURESİ -türkçe meali FECR SURESİ SURE NO: (89) AYET SAYISI: 30 Bismillâhirrahmânirrahîm 1- Andolsun fecre. 2- On geceye (Zilhicce ayının ilk on gecesine). 3- Çifte ve teke. 4- Gitmekte olan geceye. 5- Nasıl, bunlarda bir akıl sahibi için yemin var değil mi? 6- Görmedin mi Rabbin ne yaptı Âd kavmine? 7- Sütunlar sahibi İrem'e? 8- Ki ülkeler içinde onun benzeri yaratılmamıştı. 9- Vâdide kayaları yontan Semud kavmine? 10- Kazıklar sahibi (güçlü, kuvvetli) Firavun'a? 11- Bunlar ülkelerde azmışlardı. 12- Oralarda çok bozgunculuk yapmışlardı. 13- Bu yüzden Rabbin onların üstüne azap kamçısı yağdırdı. 14- Kuşkusuz Rabbin her an gözetlemededir. 15- Ama insan, her ne zaman Rabbi onu sınayıp da ikramda bulunur, nimet verirse, "Rabbim bana ikram etti." der. 16- Ama her ne zaman da sınayıp rızkını daraltırsa, o vakit de, "Rabbim beni zillete düşürdü." der. 17- Hayır hayır, doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. 18- Birbirinizi yoksulu yedirmeye teşvik etmiyorsunuz. 19- Oysa mirası öyle bir yiyorsunuz ki, haram-helal gözetmeden. 20- Malı öyle bir seviyorsunuz ki, yığmacasına. 21- Hayır hayır, yer birbiri ardınca sarsılıp dümdüz olduğu zaman, 22- Rabbinin emri gelip melekler sıra sıra dizildiği zaman, 23- Ki cehennem de o gün getirilmiştir. İşte o gün insan anlar. Fakat bu anlamanın ona ne yararı var? 24- "Keşke hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim." der. 25- Artık o gün Allah'ın edeceği azabı kimse edemez. 26- Onun vuracağı bağı kimse vuramaz. 27- Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis! 28- Hem hoşnut edici, hem de hoşnut edilmiş olarak Rabbine dön. 29- Kullarımın arasına gir. 30-Cennetime gir.
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
NÂS SURESİ -türkçe meali | umut | Kur'an-ı Kerim Mealleri | 0 | 20 February 2010 16:59 |
A'LÂ SURESİ -türkçe meali | umut | Kur'an-ı Kerim Mealleri | 0 | 02 January 2010 11:09 |
TÂRIK SURESİ -türkçe meali | umut | Kur'an-ı Kerim Mealleri | 0 | 02 January 2010 11:07 |
BÜRÛC SURESİ- türkçe meali | umut | Kur'an-ı Kerim Mealleri | 0 | 26 December 2009 00:01 |
ABESE SURESİ -türkçe meali | umut | Kur'an-ı Kerim Mealleri | 0 | 19 December 2009 15:21 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |