|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
Guest
![]() Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
![]() Karışık Bir Şiirde Yine Sen Bir gün doğacak mısın benim hayatıma güneş gibi? Düşüncelerimden çıkıp gerçeğim olacak mısın? Sevdanı bana benim gibi sorgusuz verebilecek misin? Olacağını bilsem ne kadar beklemem gerekirse yapardım Sevdan kalbimde her gün biraz daha arttıkça Dilimde senin adın tekrarlanıp durdukça Hayatta en çok istediğim şey sen oldukça Nasıl unuturum ve unutmak isterim seni? Benim sevdam; derinden,sessiz ve bağımlı Duyulmayan ama görülen,tutkulu ve kararlı Anlaşılması ve anlatılması zor olan, bir de vefalı Sen yoksun ama sen varmışın kadar yoğun… Bir şeyleri bilmeni isterim sadece Seni bir düşünen var buralarda gecelerce Sana aşık,sen olmasan da unutamayacak senelerce Bir bekleyenin var buralarda sırf sen olduğun için seni bekleyen. Umutlarla umutsuzlukların karıştığı bu gecede Senli düşüncelerin sensiz olanlarıyla savaştığı bu gecede Hayallerle gerçeklerin çeliştiği bu gecede Tek doğru benim bendeki sana olan aşkım !.. |
![]() |
![]() |
Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
![]() ![]() Bir dağ başı yalnızlığı yaşıyorum yeniden... Dağ başı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter... Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter... Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter... Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır, sende naz... Gündüzünden vazgeçtim, düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter... Duymasa da hiç kimse Şâir gönlümün, sende karar kıldığını. Ve içimin şerha, şerha yarıldığını Sen bilsen yeter... Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter... Yavuz Bülent Bakiler
Mesaj No:3 |
Guest
![]() Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
![]()
BEN OLMALIYDIM
O gece yanında ben olmalıydım Bir başkasının değil Bizim düğünümüz olmalıydı Bana fısıldamalıydın sözlerini Bana söylemeliydin dileklerini O anda yanında ben olmalıydım Ellerini tutan,dünyaya sevgiyle bakan İşte demeliydim Kimseler kıskanmasın ama Bu demeliydim benim aşkım bu deyip Seni göstermeliydim oradakilere O anda yanında ben olmalıydım Biliyorum suçluyum Aşkımı ihraç etmeliydim kalbinin derinleklerine Yüreğindeki sevgiye kucak açmalıydım Kaldırmalıydım kotaları aramızdan Sevgide sınır çizmemeliydim Ve sana sevdiğimi söylemeliydim O anda yanında ben olmalıydım Güz güllerine baharı yaşatmalıydım Menekşeleri çiğnetmemeliydim ayaklar altında Onuruma sevdama sahip çıkıp Seni dilenmeliydim yaradandan Dilenemedim seni Ona bile cesaret edemedim O anda yanında ben olmalıydım Zamanında seni dilenemedim Ama şimdi dilenci oldum kapılarda Aşk dileniyorum Sevgi dileniyorum Seni dileniyorum O anda sen olmalıydın yanımda Nikah masasında evet derken Sağır kulaklarım seni duymalıydı sadece EVET EVET diyen sesini Sen yine evet dedin Ama ben duymadım İşitemedim o sesini Yüreğim kapkaraydı o anda Ve giderken bana Her şeyin bittiğinide söylemeliydin Böyle beklemezdim sığırcık kuşları gibi Deryaları özlemezdim geceleri koynumda İç geçirmekten kurumuş bir dala dönmezdim Kanser olmuş yüreğime Tabiplerde çare aramazdım Isırgan otlarından deva dilenmezdim Sensizliği sensiz yaşamazdım ki Yanımda sen olsaydın Onun için diyorum ya O anda yanında ben olmalıydım diye O anda yanında ben olamadım Ama sen olacaksın yanımda o anda Soğuk bedenimi imam yıkadıktan sonra Belki son durağa kadar gelemiyeceksin ama Ben selvi ağaçlarının altına doğru yol alırken Sende yanımda olacaksın Arkamdan bakacaksın Yanımda olduğun son anımda aklına gelirse Belki bir fatiha okuyacaksın ardımdan Bak yanındayım işte diyerek.............. |
![]() |
![]() |
Mesaj No:4 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
Arkadaşları:0
|
![]()
[size=18px]Ah gurbetin şıvanyıldızı
Sen böyle gideceksen Memleket böyle ağlayacaksa Ben kabuslarına tabir düzeceksem şehir eşkiyalarının Kıyamet diyeceksem ve seni bekleyeceksem Bütün kuyulara bütün suna boyunlu dağlara adını bağıracaksam Yırtılan umutlarım, akan kanım, ağaran saçlarım Ve memleketim için Dön diyeceksem Dön yaban gülü dön Karahazer çiçeği Memleket gülüm Dön gurbetin şıvanyıldızı leyla menevşesi Yağmurlu bir akşamda duldada Dedemden öğrendiğim ilk dua gibi Harran üstünde her gece parlayan süreyya gibi Emek gibi, toprak gibi, kan gibi, hoyrat gibi Adilcevaz fırtınası, yedi dağın eşkiyası gibi Yasak gibi, bayrak gibi, baskın gibi Erişilmez bir şeydi seni sevmek. İbrahim Sadri[/size] |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
yine red yine red | rainman | Trabzonspor | 0 | 13 December 2013 16:16 |
Albayrak yine bombaladı! | umut | Trabzonspor | 0 | 11 July 2013 16:23 |
CAN YÜCEL yine....... | fisun | Deneme & Düz Yazılar | 2 | 31 July 2007 08:52 |