![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
1069
Üyelik T.:
22 January 2007
Arkadaşları:0
|
![]() T.H.Y > > > > > THY'den fıkra gibi öyküler > > > > > > UZUN Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlerin gözdesi olan Bodrum'da > > > uçaklara olan yoğun talep THY görevlilerini fıkra gibi rezervasyon > > > talepleriyle karşı karşıya bıraktı. Türk Hava Yolları'nın Bodrum'daki > > Oasis > > > Alış Veriş ve Kültür Merkezi'ndeki bürosu ile Milas- Bodrum > > Havalimanı'ndaki > > > danışma bürosunu arayan yolcular ile personel arasında birbirinden >ilginç > > > görüşmeler yapıldı. Görevliler birbirinden garip telefonlara yanıt >vermek > > > zorunda kaldı. > > > > > > > > > Bilgisayarlı sistemle kayda geçen görüşmelerde, yolculardan 'talk >show' > > > ustalarına taş çıkartan espriler çıktı. THY görevlilerini arayan bazı > > > yolcular ''Beyefendi ben yarınki Berlin yolcunuzun uçağıyım'', ''İyi > > > akşamlar, İngiltere'nin saat birimi kaç acaba'' gibi ifadeler >kullandı. > > > > > > > > > Bazı yolcularla THY görevlileri rasında şu diyaloglar geçti: > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Yolcu: Diyarbakır kaç para? > > > > > > > > > THY: 58 milyon 500 bin, indirim belgeniz varsa 32 milyon. > > > > > > > > > Yolcu: İndirim belgesi kaç para? > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Yolcu: Trabzon'dan İstanbul'a kaç saat acaba? > > > > > > > > > THY: Beklemeye alan görevli 'Bir saniye efendim...' > > > > > > > > > Yolcu: Sağolun iyi akşamlar. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Yolcu: Kars'a yer var mı? > > > > > > > > > THY: Maalesef yok efendim. > > > > > > > > > Yolcu: Arada bir yerde falan yok mu, askeriz de. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > THY: İndirim belgeniz var mı? > > > > > > > > > Yolcu: Var komutanım > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Diyarbakır'dan arayan yolcu: İyi günler abi, ben İstanbul'a uçacağım >da, > > > pasaport lazım mıydı. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > İyi akşamlar yavrum, Kars Kara Kuvvetler Komutanlığı'nın telefonunu >verir > > > misin sana zahmet? > > > > > > > > > * > > > > > > > > > THY: Yolcunun adı lütfen. > > > > > > > > > Yolcu: Duygu. Ama yolcu benim ve erkeğim. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > THY: Uçak akşam beşte efendim. > > > > > > > > > Yolcu: Doksan beşte mi, çok geç yahu. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Yolcu: İyi akşamlar, Lufthansa'nın uçağı indi mi? > > > > > > > > > THY: Onların uçağını biz göremiyoruz > > > > > > > > > Yolcu: Nasıl göremezsiniz, orası THY değil mi? > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Yolcu: İyi akşamlar, Ağrı'ya yer var mı? > > > > > > > > > THY: Yer yok, dolu efendim. > > > > > > > > > Yolcu: Acil gitmem lazım, firardayım da. > > > > > > > > > * > > > > > > > > > Kuşkucu bir bayan: Afedersiniz eşim Londra'ya uçuyor, yanındaki > > arkadaşının > > > adı dilimin ucunda ama hatırlayamıyorum, siz bir bakıp söyler misiniz > > > bilgisayardan. > > > > > > > > > THY: Yolcu hakkında bilgi veremeyiz efendim. > > > > > > > > > Bayan: Şey, bari yanındakinin bay mı bayan mı olduğunu söyleseniz, >benim > > > için çok önemli. > > > > > > > > > > > > > > > > > > Terminalde yolcuyu uçağa götüren otobüsü gören Trabzon yolcusu, 'Ben >uçak > > > parası verdim, otobüsle gitmem.' > > > > > > |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |