|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
Arkadaşları:0
![]() FAYDASI OLMAZ BAŞKASININ FAYDASI YOK BAŞKASININ TOPRAK VERİMLİYSE HİÇ UNUTMA NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ORTAM DEĞERLİYSE, SEVGİYSE EKTİĞİN; ELİNDE BUNU BİLESİN EĞER SEVDİĞİNİ BİLİYORSA BU YÜREKTEN KALPTEN SEVDİĞİN ZANNETMİYORUM ARKASINI DÖNÜP HİÇ DÜŞÜNMEDEN GİTSİN pamukKALE 24/07/2006 09 / 57
![]() |
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
![]()
[size=18px]BİRŞEYİ ÇOK İSTİYORSAK EĞER
KENDİMİZ OLMAMIZ ZATEN YETER TÜM CESARETİMİZİ TOPLAYIP SEVDİĞİNİN YANINDA OLMAYA DEĞER [/size] güzel dizeler çok teşekkürler....
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
![]() ![]() [size=18px] Gül... Muhabbetin mekânını hâl eyle Bahçesi gül, bostanı gül, barı gül Ve nazar et, gönülleri gül eyle Yıldızı gül, güneşi gül, karı gül Sevda çeken gönüllerde sızı var Bizi bizden iyi bilen yazı var Kırk yaylada onun ayak izi var Çiçeği gül, peteği gül, arı gül. Hünkârdaki gizli sırra erince Nazlı nazlı desteleyip derince Bin naz ile beklenene verince Uzatılan her yarenin yârı gül Ozanda bir heves sözü methiye Gün doğmasın, üzülürsün ne diye Tomar tomar topla, yolla hediye Gül içinde deste başı sarı gül Pirin eşiğinde başak bar olur Gayrı kapı boran olur, kar olur Sevdasına dertlendiğin yâr olur Harmanından kaldırdığı darı gül. Sevdayı sır edip geçen ömürün Kahramana pala olan demirin Hayber için gâza eden emirin Kervanında devesinin zarı gül Haramsız, nizasız yapılan işin Ve aşkın diyeti ödenmiş peşin Allah Allah diye döktüğü yaşın Işıl ışıl gözlerdeki feri gül Bu günden yarına saklansın diye Gönderilen dosttan dosta hediye Bir bakışta Ummanlardan öteye Yarenlerin gönderdiği varı gül Emir gelir ta yüceden, dan dan dan Mecbur olur göçer ata yurdundan Cibril ile muhabbetin ardından Kibriya’nın buram buram teri gül Biri var ki melanetten sıyrılmaz Biri var ki diğerinden kayrılmaz Üç mekanda üç gönül var ayrılmaz Biri elif, birisi lâm, biri gül. Rızasıyla koşturulan bir işin Vuslatı kâr, kışı olmaz ki kışın Besmeleyle işe başlayan başın Emeği gül, kazancı gül, kârı gül İsmail’ce tevekkülü baş eğen Gönüllerde taçtır Biri birleyen İbrahim’i “yakmam” diye terleyen Atıldığı ateşlerin harı gül İbrahim’i közde görmek kolaydır! Bir Eyyüb-i sabra ermek kolaydır! Züleyha’ya gönül vermek kolaydır! Yusuflara zor olanı, veri gül Bu kervanın, bu bulutlu dâvânın Bu değersiz sevdaların, bu anın Dergâhına yüz sürülen sultanın Kadını gül, kızanı gül, eri gül Meclisine salavatla girilir Kamil olur, maksuduna erilir İki dosta bir armağan verilir Uçurulan armağanda peri gül Bu bahçede türlü çiçek açılır Selam ile etrafa gül saçılır Burda riya ile kinden kaçılır Etrafı gül, ileri gül, geri gül Mihnet etmem asla dünya varına Bohçalayıp koymam kalsın yarına Mevlüt ile salın dost diyarına İhsanı’nın makbul olan körü gül [/size] Zülfikar Yapar Kaleli
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
955
Üyelik T.:
09 September 2006
![]()
Ellerinize sağlık arkadaşlar güzel paylaşımlarınız olmuş
bende kendimden bir şiir eklemesi yapacağım Makansızım bu zaman… gel diye çağırdığın, yüreğimin boş olduğu, avare avare dolaştığım zamanlardayım. aşk Varmıdır? Sorusunun sorulduğu, cevabının bulunmadığı zamanlarda tereddüt edilen ama.. yüreğe söz geçirilemeyen bir damla bile değilken içimde çığ gibi büyüyüp göl gibi oluştuğun zamanlarda hazan’ın son bulduğu, yasak aşklara gebe, bir kış mevsimi yaşattığım, keşkeleri yaşamayacağım zamanlarda. bana güneş yüzlüm,tatlı gamzem, meleğim dediğin zamanlarda. şimdi mekansızım! sen nerdesin? ? ? ? Jale Keskin
Mesaj No:5 |
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
![]()
[size=18px] -----BİZ BULAMADIK---
Köpekli sokakta değnekle gezdim Ne var ki bunlarla BAŞ edilmedi! Sanki salya sümük içinde yüzdüm Birine anlamsız KAŞ edilmedi ! Kudurmuş gibiydi bütün köpekler Kimi uzun havlar kimisi tekler Bu çıkmaz sokakta bunlar ne bekler Git öte deyipte KIŞ edilmedi ! Sonradan anladım olan biteni Meğer lakap almış sessiz öteni Ot yermiş zamanla yerden biteni Bilmem ki ne diye ÇÜŞ edilmedi ! Toplanıp dostlarla hep bir araya Düşündük! Sığmadı akıl daraya Vazgeçip tuz bastık artık yaraya Bir isim bulmuştuk EŞ edilmedi. Bir isim bulmuştuk EŞ edilmedi…! [/size]
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Hak Yiyenden Kahraman Olmaz | umut | Fenerbahçe | 1 | 25 April 2012 20:43 |
Üç Büyüklerden Dost olmaz! | umut | Trabzonspor | 2 | 30 November 2011 20:50 |
OLMAZ DENİLEN KAZALAR | umut | Serbest Atış | 50 | 14 March 2010 13:32 |
'Karbonhidratsız diyet olmaz' | PESTEMAL | Beslenme ve Diyet | 0 | 20 March 2008 10:52 |
''Olmaz olaydık..'' | ihsan034 | Şiir Bahçesi | 2 | 03 March 2006 09:58 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |