|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
![]() ALLAH'IN TAKDİRİ > İBRET VERİCİ GÜZEL BİR MENKIBE; > > > > > >>> > >>>Gencin birisi Kâbe'de hep, "Ey doğruların yardımcısı olan > >>>Allah'ım,ey haramdan sakınanların yardımcısı olan Allah'ım, sana > >>>hamdü sena ederim" diye dua eder. Bu durum herkesin dikkatini > >>>çeker. > >>>Birisi, "Neden hep ayni duayı yapıyorsun, başka bir şey bilmiyor > >>>musun? " der. > >>>Oda anlatır: > >>>-7-8 sene önce yine Kâbe'de iken içi altın dolu bir torba > >>>buldum.Tam 1000 altın vardı. İçimden bir ses (Bu altınlarla, > >>>şunları >şunları yaparsın) diyordu. Hayır dedim kendi kendime, bu > >>>benim değil, başkasının mali, kullanmam haram olur dedim. > >>>Bu sırada birisi, "söyle bir torba bulan var mi?" diye > >>>bağırıyordu. Çağırdım onu, nasıl bir torbaydı, içinde ne vardı > >>>diye > >>>sordum. Torbayı tarif etti ve içinde 1000 altın vardı dedi. Al > >>>öyleyse torbanı diyerek verdim. Adam torbayı açıp içinden bana 30 > >>>altın verdi. > >>>Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek > >>>satıyorlardı.Gencin temizliği dikkatimi çekti. > >>>Yanlarına gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim. 30 altın > >>>dediler. Adamdan aldığım 30 altını verip genci satın aldım.Bir iki > >>>yıl geçti. > >>>Genç çok çalışkan, çok edepli idi. Onu aldığıma çok memnun > > >>>olmuştum. Bir gün onunla giderken karsıdan iki üç kişi geliyordu. > >>>Genç bana dedi ki, > >>>-Efendim, ben Fas emirinin oğluyum. Bu gelenler babamın adamları. > >>>Beni buldular. Senden beni satın almak isterler. > >>>Sen iyi bir insansın, 30 bin altından aşağıya satma) dedi.O > >>>kişiler yanıma geldi, bu esiri bize satar misin dediler. Satarım > >>>dedim. > >>>60 altın verelim dediler. Olmaz dedim. İyi ama sen bunu 30 altına > >>>almadın mi? Biz sana iki mislini veriyoruz dediler. > >>>Öyleyse gidin pazardan alin dedim. Artıra artıra 20 bin altına > >>>kadar çıktılar. 30 binden aşağı olmaz dedim. Çaresiz kabul > >>>ettiler. > >>>Altınları verip, genci alıp gittiler. Ben o 30 bin altınla > >>>işyerleri açtım, ticaret yaptım, daha çok >zengin oldum. > >>>Bir gün bana arkadaşlar, "çok zengin bir ailenin iyi bir kızı > >>>var.Babası yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim" dediler. > >>>Ben de "olur" dedim. Nikah kıyıldı. Deve yükleri çeyizini > >>>getirdiler.Çeyiz arasında bir torba dikkatimi çekti. Kıza, "bu > >>>nedir" dedim. > >>>"İçinde 970 altın var, babam Kâbe'de bunu kaybetmiş, bulan gence > >>>30 unu vermiş. Kalanını da bana hediye etti, çeyizine koyarsın > >>>dedi". > >>>Demek ki bulduğum altınlar benim rızkım imiş,vermese idim haram > >>>yoldan gelecekti, simdi helal yoldan yine bana geldi. Bana > >>>yardim edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce > >>>Rabbime hamd ederim. > >>>Acı da olsa, doğruları söyleyiniz.(hadis-i şerif) > >>>Takdirden ötesi >yok... Nasipten ötesi yok... > >>>
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
![]()
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK MEVLÜT ABİ
![]() GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR MENKIBE ![]() ![]() GÜZEL BİR SÖZ VARDI OLMAYACAKSA NE GELİR ELDEN OLACAKSA GELİR HİNTDEN YEMENDEN KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAZ, HAKKIMIZ OLMAYANI ALMAK İNAN KİMSEYE YAKIŞMAZ. EĞER HAKKINSA ZATEN SENİ MUTLAKA BULUR KAÇMAZ.
![]() |
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
![]()
SAĞOL PAMUKKALE KATILIM İÇİN TEŞEŞKKÜR EDER BİR CÜMLEDE BEN EKLEYEYİM:VERMETİNCE MABUT(YARATAN)NEYLESİN SULTAN MAHMUT
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Allah C.C. Diyor Ki! | PESTEMAL | Hadis ve Ayetler | 0 | 10 March 2012 18:22 |
Allah Sevgisi | umut | Cuma Sohbeti | 0 | 17 June 2011 15:46 |
ALLAH RIZASI | umut | Dini Hikayeler | 0 | 05 June 2008 14:13 |
ALLAH İÇİN ALLAH DEMEK | u2s | Dini Hikayeler | 1 | 23 February 2007 18:09 |
Kur'an Allah (c.c.)'ın Sözüdür. | igzuma | Dini Sohbetler | 0 | 21 February 2007 14:09 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |