|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
![]() De GÜLÜM [size=18px]DE GÜLÜM de gülüm! De ki: ela birgünde geleceğim istanbul darmadağın olacak, saçlarım darmadağın. Hepsi, darmadağın! üzülme gülüm! Toparlanacağız, birlikte, ayağa da kalkacağız, yürüyeceğiz de gülüm hem de çelikten toprağını dele dele hayatın! de gülüm! De ki: bitmiştir umut, bitmiştir sevgi, bitmiştir güven! güven bana gülüm! sana bitmemişliği öğretecek, tattıracaktır hasretten - hakikatten- ten değiştiren yüzüm! göreceksin gülüm! Bekle! hırslarımız, acılarımız gitgide ihanetlere hainlere, ezilmelere alışacak... göreceksin – sevinçten ağlayacaksın gülüm - ki işte o vakit bana – doğrudur! - şair olmak, seni sevmek pek çok yakışacak! bak! şiirler var, mektuplar var, çocuklar var sokaklar var, kediler! inan bana gülüm, ölüm yok bir tek! ölüm yok bize! ölüm inananlar için sessizce kara kaplı kitaplardan çıkartılacak... göreceksin gülüm! bekle, göreceksin! Artık hiçbir insan, hiçbir kavga ve hiçbirimiz Bu dünyada, yapayalnız, umarsız kalmayacak[/size] Küçük İSKENDER
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
![]() ![]() Gözlerindeki vurulmuşluğum [size=18px] Yine yağmur yağıyor Yine gözlerini düşünüyorum.. Hıçkırarak ağladığın o günü.. Ayrılık günümüzü Yağmurlar tüm hırçınlığında Benim gözlerindeki vurulmuşluğum Yine sigaram yanıyor gözyaşlarımda. Ve yine kalbim kan ağlıyor, Ela gözlerinde kayboluyorum bir ara Kendimi cennetin ortasında sanıyorum. Gözlerin uzaklara gidiyor Cehennemi tenimde duyuyorum.. [/size] Jale Keskin
Mesaj No:3 |
Papatyam No :
884
Üyelik T.:
24 May 2006
|
![]()
[size=24px]Sevgili [/size]
[size=18px]Şeyda bülbüllerinin şakıyan sesi olsam Buram buram aşk kokan avuçlarına dolsam Parmakların ucunda sevgi olup kök salsam Sonsuza kadar kalsam bıkar mısın sevgili? İzin verirsen bana düşlerine gireyim Sevdamın hakkı olan hayalleri dereyim Yeşilleri süsleyip illerine varayım Dönüp bir kez yüzüme bakar mısın sevgili? İpekten kanatlarım incinecek korkarım Yol ırak, dağlar sapak kaybolursam ürkerim Yüzün gülmezse bana yüreğimi burkarım Sevgi ile karşıma çıkar mısın sevgili? Ruhsatsız bir sevdayı ben nasıl sözleyeyim Sığmıyor yüreğime nereye gizleyeyim Söyle revaysa bana daha da özleyeyim Sevgi er meydanıdır yıkar mısın sevgili? Şahı oldun hayatın, herkes kalbimin yadı Gam yemem yaşadım ya sevginle ben miladı Varsın gülsün el alem geçmesem de sıratı Mahşerine beni de çeker misin sevgili? Arının peteğinde bal olamadım ama Dünyana girdim diye acı veririm sanma Delik deşik yüreğim tutmuyor artık yama Son kurşunu da bana sıkar mısın sevgili? Hercai çiçeklerin kokusu ellerinde Hicazkar şarkıların nağmesi dillerinde Bir avuç buse olsam özlemin çöllerinde Vuslatın ateşini yakar mısın sevgili? Sevil Nizamoğulları[/size]
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
![]()
Mesaj No:5 |
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
![]()
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ŞAHİKA
![]() GERÇEKTEN YİNE GÜZEL BİR ŞİİR PAYLAŞMIŞSIN BİZİMLE ÇOK TEŞEKKÜRLER ![]() ... göreceksin gülüm! Bekle! hırslarımız, acılarımız gitgide ihanetlere hainlere, ezilmelere alışacak... göreceksin – sevinçten ağlayacaksın gülüm - ki işte o vakit bana – doğrudur! - şair olmak, seni sevmek pek çok yakışacak ...
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
YABAN GÜLÜM | umut | Şiir Bahçesi | 0 | 16 October 2008 14:03 |
gülüm | YakupEMİR | Şiir Bahçesi | 0 | 13 March 2008 21:02 |
Yaban Gülüm Kır Çiçeğim.. | igzuma | Şiir Bahçesi | 1 | 17 July 2007 08:04 |
DE GÜLÜM | sensei | Yakılacak Şiirleriniz | 0 | 06 May 2006 09:39 |