|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
Arkadaşları:0
|
![]() SIR GİBİ SAKLA GÖZLERİNİ [size=18px]Teksin diye söyledim hep sana Gülümsemelisin üzülmeyesin asla Ta yukarda o güneş varya Ha o güneş ha gözlerin Bir sır gibi sakla dedim [/size] [size=18px]Çok Güzel Pamukkale Dostum. Ellerine sağlık bu kadar güzel bir şiir çok güzel oldu doğrusu. teşekkürler.[/size] ![]() |
![]() |
![]() |
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
![]()
döktürmüşsün yine ellerine yüreğine sağlık
Mesaj No:4 |
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
![]()
[size=18px]Beyaz Gül
seni arıyorum kalabalık caddelerde, tanımadığım insanlar geçiyor, sen yoksun.. perişan hayallerimin basladığı yerde, sana sesleniyorum, duyuyormusun? beyaz güller açtı bahçelerde , sevdiğin.. ya o karanfil , baygın kokulu çiçek. gel yalnızlık bahçeme beyazlar giyin, anladımki bu ömür sensiz geçmeyecek. odamı süsleyen ellerini uzat, hazzından dile gelsin bastığın halı.. açılsın sevincinden perdeler kat kat.. ışık ve ateş senin için yanmalı.. sonra çevir düğmesini, radyonun sevdiğin musiki dolsun odama, dinle şarkısını büyük koronun, beni düşün! beni düşün aglama.. içimden bir ses diyorki sabret.. sonu gelecek bu yalnızlığın, bütün aynalar gülecek elbet, açılacak kapılar ansızın.. yalnız sen varsın beyaz gülüm, evde bahçede ve sokakta, bir eylül akşamı gördüğüm , o beyaz hayalsin uzakta.. yakınsın yalnızlık kadar, uzaksın yakınmış gibi, sensiz yasadıgım yıllar bu kadar güzel değildi. yeter.. gel artık yeter.. karanfiller açtı gel!! kış bahçesinde , güller beyaz güller açtı gel.. Ümit Yaşar Oğuzcan[/size] |
![]() |
![]() |
Mesaj No:5 |
Papatyam No :
822
Üyelik T.:
05 April 2006
![]()
[size=18px]Kaldırımlar 1-2
1 Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum Yolumun karanlığa saplanan noktasında Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık; Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık: Biri benim, biri de serseri kaldırımlar İçimde damla damla bir korku birikiyor; Sanıyorum her sokak başını kesmiş devler, Üstüme camlarını, hep simsiyah dikiyor Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandir. Kaldırımlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır. Bana düşmez can vermek yumuşak bir kucakta, Ben bu kaldırımların emzirdiği cocuğum. Aman sabah olmasın bu karanlık sokakta, Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin; İki yanımdan aksın bir sel gibi fenerler. Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin; Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları. Islak bir yorgan gibi sımsıkı bürüneyim, Örtün, üstüme örtün serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya; Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp sokaklar kadar esrarlı bir uykuya; Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi... Necip Fazıl Kısakürek[/size]
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
BİR ÇİFT KUMRULAR GİBİ | umut | Fenerbahçe | 0 | 14 September 2012 16:41 |
HAYDİ YUM GÖZLERİNİ BEBEĞİM | umut | Şiir Bahçesi | 0 | 27 June 2010 12:33 |
ANA GİBİ YAR | mevlutgunes | Dini Hikayeler | 3 | 17 May 2006 14:31 |
SU GİBİ | beliz | Yakılacak Mektuplarınız | 3 | 16 May 2006 13:48 |
YOKLUĞUN BUZ GİBİ SOGUK... | cerenimo | Öyküler & Hikayeler | 2 | 12 May 2006 10:15 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |