|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
Papatyam Site Yöneticisi
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
![]() Sarı Gül... ![]() Seninle coşku dolu, Kar beyaz gönül sayfalarım, Sapsarı artık. Tozlanmış bir tavan arasında, Tahta bir sandık içinde, Solmaya yüz tutmuş bir roman gibi... Oysa bir zamanlar, Elinden hiç düşürmezdin hatırlıyor musun? Cildine bir şey olacak diye ödün patlardı. İtinayla çevirirdin sayfalarını, Okşayarak okurdun adeta, Gözbebeklerin parlardı her sayfasında, En çok ta gönül bahçemde, Senin için yetiştirdiğim gülleri kurutmayı severdin, Sayfa aralarında... Açınca mis gibi kokardı sayfalar... Hayatımın en değerli eseriydi o roman, Her sayfasında beni okuyordun.. Senden önce nasıldım, Ve senle nasıl yeniden doğmuştum. Kaç kere okuduğunu sen bile hatırlamıyordun.. Okudukça ben oluyordun... Okudukça beni anlıyordun.. Oysa şimdi yok gözlerindeki o ışık Kimbilir en son ne zamandı, Sayfalarıma dokunuşun... Kalbimde sarardı sayfalarım gibi. Dikkatini ilk çekişim, Koklamaya doyamadığın güllerim sayesindeydi Gidişim de öyle olacak.. Bu defa, ardımdan bir tek, Bu sarı gül kalacak.. Her yer buram buram ayrılık kokacak.. ZeyNO - 21.03.2006
Mesaj No:2 |
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
![]()
[size=18px]
Zigon Sehpa Bu gün ordaydım Aynı yerde, aynı evde Aynı kapıdan girdim içeri Tesadüf bu ya aynı anahtar kalmış bende Sandalyede yeleğini unutmuşsun, Masada kahkahanı, Mutfak da bardağını. Salon da duruşunu unutmuşsun. Sonra yan oda da hıçkırığını, Koridorda gözyaşlarını. Kapıda çarpıp çıkışını unutmuşsun. Bir çiçeğin zehri düşmüş zigon sehpaya. Bir rujunun rengi düşmüş oval aynaya. O kavgadan arta kalan kırık vazoyla. İkimizin kalbi düşmüş tozlu balkona Duvardaki resminde gülüşün kalmış. Son içtiğin fincanda dudak izlerin. Portmantonun yanında gidişin kalmış. Kapıda bıraktığın ayak izleri. Yastığının üstünde saçını buldum. Posta kutusunda mektuplarını. En son dinlediğin şarkını buldum O hicazda kalmış göz yaşlarını. Yazan böyle yazmış demek şarkıyı. Nasıl anlam buldu sen olmayınca Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yâr olmayınca Bedirhan Gökçe [/size] |
![]() |
![]() |
Mesaj No:3 |
Papatyam Site Yöneticisi
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
![]() ![]() [size=18px]Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşcakal. Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum. Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için. Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan. Gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum. Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum. Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşcakal usulboylum, güzel gözlüm hoşcakal. Nuri CAN[/size]
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Tarihi gün Fenerbahçe için çok özel birgün... Sarı-Lacivertliler bugün tam 4 kup | rainman | Fenerbahçe | 0 | 13 April 2014 12:11 |
GERÇEK KIZILCIK (Sarı Çiçekli Kızılcık) | umut | Bitkiler ve Özellikleri | 0 | 23 October 2011 12:54 |
Sarı kız :)))) | REHA | Gülmece | 2 | 03 March 2007 13:50 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |