|
Beslenme ve Diyet Doğru Beslenmenin Kuralları, Diyet İle İlgili Bilmek İstediğiniz Herşeyi Bu Bölümde Bulabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
|
![]() Bekletilen pişmiş ıspanak zehirliyor Bekletilen pişmiş ıspanak zehirliyor Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Zehir Danışma Merkezi, ıspanağın pişirildikten sonra bekletilmesi halinde içinde "nitrit" oluşacağını belirterek, pişirildikten sonra hemen tüketilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Türkiye genelinde "0 800 314 70 00" numaralı telefonla 24 saat kesintisiz hizmet veren Zehir Danışma Merkezi uzmanlarının belirtiğine göre, ıspanak, pişirildikten sonra buzdolabında veya açıkta bekletildiğinde "zehir deposuna" dönüşebiliyor. Zehir Danışma Merkezi uzmanlarına göre, pişirilen ıspanak bekletildiğinde içinde nitrit oluşabiliyor ve tüketilmesi halinde nitrit zehirlenmesine yol açabiliyor. Bunun için ıspanağın pişirildikten sonra açıkta veya buzdolabında bekletilmemesi, hemen tüketilmesi isteniyor. Vücutta yüksek oranda nitrit oluşumu, özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda kanın oksijen taşımasını engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
__________________
mzalar sifirlanmistir, lütfen yeni imzanizi belirleyiniz |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
Acı bal zehirliyor | PESTEMAL | Tamamlayıcı Tıp | 0 | 13 March 2008 12:17 |
Hareket halindeyken içilen sigara daha çok zehirliyor | PESTEMAL | Sağlık ve Hastalıklar | 0 | 12 March 2008 13:19 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |