|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
Mesaj No:1 |
![]() Durumu: ![]()
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
![]() Üstün Dökmen'den Güzel Bir Yazı [size=18px][size=24px]Prefosör Üstün Dökmen "Hayvan dergisinde yayınlanan röportajında, "Yere düşen ekmeğin üstüne basan insan görmedim ama yere düşen insanı tekmeleyen çok kişi gördüm" diyor… Saygılı olmaktaki kusurları şöyle anlatıyor Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel hatamız var… Avrupa' da yaşayan vatandaşımız, orada yerlere çöp atmıyor ama Kapıkule' den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya başlıyor. Niye burada böyle yapıyorsun, diye sorulduğunda, herkes böyle yapıyor, diyor. - Kendi fikri olmayan insanın, durumuna göre hakaret etmesidir bu.- İkinci hatamız, Adama göre davranmamız: Karşımızdaki adam iri yarıysa "Buyur abi" diyoruz, ufak tefekse, "Ne var lan!" diyoruz Oysa ki, insanların onuru birbirine eşittir. - Üçüncü hata, Keyfimize göre davranmak: Keyfimiz yerindeyse eve girerken "Merhaba millet" diyoruz, Değilse surat asıyoruz. Oysa, keyfimiz yerinde olsun olmasın tüm insanlara saygılı davranmak zorundayız. Diyorum ki, Yerdeki ekmeğe saygılı olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayağıyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara. Ekmek nimettir kabul, Peki insan nedir ?[/size][/size]
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
![]() |
||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları |
Cevaplar | Son Mesajlar |
KAİNATIN YARATILMASI ALLAH'IN ÜSTÜN YARATIŞININ ESERİDİR | umut | İman Delilleri | 0 | 11 April 2009 15:31 |
KOALANIN ÜSTÜN TIP BİLGİSİ | umut | İman Delilleri | 0 | 17 January 2009 11:53 |
HATASIZ ODAKLAMA YAPAN MERCEKLERİN MEKANİZMASI ÜSTÜN TEKNOLOJİ İLE BİLE TAKLİT E | umut | İman Delilleri | 0 | 21 December 2008 12:00 |
kısa ama çok güzel bi yazı........başlığını bulamadım.... | matrock | Yakılacak Mektuplarınız | 1 | 16 May 2008 11:49 |
Güzel Bir Yazı... | Papatyam | Deneme & Düz Yazılar | 0 | 09 February 2006 08:28 |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |