|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
26 February 2012, 23:02 | Mesaj No:1 |
Papatyam Editörü
Durumu:
Papatyam No :
1242
Üyelik T.:
19 February 2008
Arkadaşları:0
|
BEN NASIL GÜLEYİM SÖYLEYİN DOSTLAR
BEN NASIL GÜLEYİM SÖYLEYİN DOSTLAR BEN NASIL GÜLEYİM SÖYLEYİN DOSTLAR Âhir yolcusuyum.. Uzundur yolum, Sırtımda dikişsiz, bir beyaz tulum, Azık torbası boş, fakir bir kulum; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Rabb'ime ezelde verilmiş sözüm; Dönmüşüm sözümden, gaflette gözüm. Huzura çıkmaya, kalmamış yüzüm; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Putlar pazarında, satmışım dünü, Önümde çok çetin, bir hesap günü; Almadan elime, berât hükmünü, Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Kur'ân'da, Mahşeri anlatır Settar; Yollar kıldan ince, kapılar çok dar. Cennet güzel amma, cehennem de var; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Cehennem ki o gün, doymaksızın yer, 'Doldun mu?' dedikçe, 'Daha yok mu?' der Bir ömür ağlasam, bu âyet yeter; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... O gün gelir, bölük bölük cümlesi, Sürülür ateşe, nankör zümresi. Kur'an'da var ki bir, Zümer Sûresi; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Yüce Rabb'im, kullarına duyurmuş; Çok ağlayıp, az gülsünler buyurmuş. Vah ki; gafletimi yüzüme vurmuş; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... Son nefes, kapımı çaldı çalacak, Yarın belki sınav, bitmiş olacak, Korkarım.. Karnede zayıf kalacak; Ben nasıl güleyim.. Söyleyin dostlar... .................................................. ...................CENGİZ NUMANOĞLU