19 April 2006, 23:38 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
Arkadaşları:0
Adını Bilmeden Sevdim
Adını Bilmeden Sevdim Adını Bilmeden Sevdim Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, “var”lığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, “yar”lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; “Gel, ısıt” deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; “Gel, ışıt” deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, “bilmeden” sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim
20 April 2006, 10:50 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Adını Bilmeden Sevdim
[size=18px]Böyle Bir Sevmek[/size]
Bugün yepyeni bir güne merhaba dedim, Senden başka herşey yeniydi güne dair, Bir sendin hep aynı kalan, Değişmeyen, hatta günden güne artan sevgindi. Gören şaşırdı, duyan inanmadı, öyle sevdim ki seni, Sen bile inanmadın!.. Sevdim dedim, inanmadın, Çok sevdim dedim, inanmadın, Her şeyden çok dedim, Bendende mi, dedin... Ben seni senden çok sevdim, İnandıramadım... Bir an hiç susmayacaksın sandım, Öyle açıldı ki çenen...Sesini duymak güzeldi, Bunu sağlayan telefonu mübarek kıldım kendimce, Sözüne karşılık vermek güzeldi, Haksız yere üzdüğümü anladığımda yıkıldım, Sen özrü geri çevirmeyecek kadar büyüktün, Affettin... İç yemelerim son buldu, Işığa dair bir adımdı bu benim için, Karanlık geceden gelen ...ve sabahın ilk ışığıyla karşılanan, Bir misafir gülümsemesiydi yüzümde ki... Doğdum!.. Hayatımda hiç o kadar, derin bir iç çekiş, Yaşadığımı hatırlamıyorum, Seni içime gömdüm, Ardından üzerine, nefesimi örttüm, Ben sensizliğimi, bensizliğime ekledim, Haksızlıktı bu, hem sen sendeydin, Hem de ben sende... Bir nefes daha çektim içime, Bu defa tütün koktu mezarın, Mezarında seni rahat uyutacak tek şey, Uğruna yazdığım şiirlerdi... Rabbime şükrettim binlerce kez, Bana seni, adam gibi birini sevdirdiği için, Öyle küçük şeylerle mutlu oldum ki, Bir alo deyişin, aylarca yetti bana, Rüyalarımda tattım her şeyi, Seni sevmek güzeldi, Karşılığını almaksa, rüyadan ibaret, Su verip, ben büyütemesem de, Yüreğinde ki sevda çiçeğinden, Haberdar olmak güzeldi. Sev, sevil, hiç ama hiç, değişme olur mu?.. Derdin bana dert, sevincin bana neşe, Unutma!.. Beni Unutma!.. Unutulma acısını yaşatma, olur mu?.. Kabrinde rahat uyu, Sakın uyanıp başımı derde sokma, Beni kendi göz yaşlarımla, boğma olur mu?.. Allah rahmet eylesin sevgili, Gömdüm seni kalbime, Kıyamette dahi, dirilme olur mu?.. Böyle güzelsin, İçimde ki aşkı kirletme, olur mu?.. Alev Çakıcı
20 April 2006, 13:03 | Mesaj No:3 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Adını Bilmeden Sevdim
Bir sevda masalıydı bu, kulaklarımıza fısıldanan,
Titrek mum alevi gibiydi gönlüm yolunu gözleyen, Rüzgarın kollarına sığınmış sarı bir yapraktım, ellerinde titreyen, Ruhuma dokunduğun o ilk anda sendin içimde ürperen.. Bir nefeste yanındaydı yüreğim, bulutların en mavisinden, Dokunuşunla buzullar erirdi kalbimde, ateşinden, Ya gözlerin, gözlerin miydi beni anaforlara sürükleyen, Sözlerin belki de, kapkara bulutların ardından süzülen.. Sensizliğin sokaklarında kayboluyorum git gide, Sızlayan şu kalbim söz dinlemiyor, sonunu bile bile, Geç gelen bir mutluluk bu, hüzünleri doğuracak belki de, Ne senden vazgeçeceğim, ne de sevginden ömrümün son deminde.. Sevda ateşin bu bir kez düştü yüreğime, Sevgim; rüzgara emanet, getirsin diye kulaklarına bir esintide, Düşlerinde, sevgimi fısıldasam, ruhuna dolsam bir öpücükle Ve desem ki ‘Sen oldun bu canımda can’…. Sarılsam, kalsam, ölsem öylece.. |
20 April 2006, 13:48 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
Adını Bilmeden Sevdim
Ben Seni Sevdim mi
Ben seni sevdim mi? Sevdim, kime ne Tuttum, ta içime oturttum seni Aldım, okşadım saçlarını, öptüm İçtim yudum yudum güzelliğini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çıldırırdım sen ne kadar uzaksan, Aşk değil, hiç doymayan bir şeydi bu Ben seni sevdim mi? Sevdim doğrusu Sevdikçe tamamlandım, bütünlendim Biri vardı ağlayan gecelerce Biri vardı sana tutkun; o bendim Ben seni sevdim mi? Sevdim en büyük En solmayan güller açtı içimde Ömrümü değerli kılan bir şeydin Sen benim boz bulanık gençliğimde Ben seni sevdim mi? Sevdim, öyle ya Bir çizgiye vardım seninle beraber Ve bir gün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi? Sevdim....
20 April 2006, 14:18 | Mesaj No:5 | |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
Adını Bilmeden Sevdim
Alıntı:
|
|
20 April 2006, 14:37 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
Adını Bilmeden Sevdim
BEYAZ GÜVERCİN
Süzülüp mavi göklerden yere doğru Omuzuma bir beyaz güvercin kondu Aldım elime,usul usul okşadım Sevdim,gençliğimi yeniden yaşadım Bembeyazdı tüyleri,öyle parlaktı Açsam ellerimi birden uçacaktı Eğildim kulağına;dur,gitme dedim Hareli gözlerinden öpmek istedim Duydum;avuçlarında sıcaklığını Duydum;benden yıllarca uzaklığını Çırpınan kalbini dinledim bir süre Ve uçmak istedim onunla göklere Ak güvercinin iri gözleri vardı Güzelliğinden fışkıran bir pınardı Soğuk sularından içtim,serinledim Çağlayan bir nehrin sesini dinledim Belki buydu sevmek hayat belki buydu Işıl ışıldım,gözlerim dopdoluydu Bir nağme yükseldi sevinçten ve hazdan Bir nağme yükseldi,güzelden beyazdan Uzattı sevgiyle pembe gagasını Birden öğrendim hayatın manasını Kaderde sevgiyi sende bulmak varmış Seninle bir çift güvercin olmak varmış
20 April 2006, 17:19 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı!
Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. güzel yazı, paylaştığın için tşk..